Sardalleida

Més de 300 dansaires participen en el concurs de colles sardanistes de Bellvís

Més de 300 dansaires participen en el concurs de colles sardanistes de Bellvís
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Mirant al Cel de Sabadell es proclama campiona de Catalunya Gran Grup B

El passat diumenge 21 d'octubre la Plaça Verge de les Sogues de Bellvís va ser l'escenari d'una nova edició del concurs de colles sardanistes de la territorial de Lleida.

Malgrat el mal temps imperant al llarg del matí, les colles van defensar les sardanes essent conscients que arriba la gran final de Balaguer en la qual es decidiran les posicions finals en aquesta 44a edició.

Mirant al Cel de Sabadell es va proclamar campiona de Catalunya Gran Final B. En el concurs de Bellvís la segona posició d'aquest grup va ser per Conti 2000 de Torroella de Montgrí, seguits per Dolç Infern de Lleida i Encís de Manlleu.

En la categoria Gran de la territorial de Lleida el pòdium va ser per Dolç Infern de Lleida, seguits de molt a prop per Estol-Espígol d'Agramunt. La tercera posició fou per Ressò de Sabadell i la classificació continua amb Xalem de Bellvís, Verge del Miracle de Balaguer, Font de Valldans de Ponts, Amunt i Crits de Terrassa, Humor i Alegria de Vilanova i la Geltrú, Jovencells de Cervera, Encara hi Som de Vilanova i la Geltrú, Continuïtat de Terrassa, Flor del Segrià d'Alguaire, Ferma de Ponent d'Arreu de Ponent, Brut Natura de les Borges Blanques i Somnis del Pla de Mollerussa.

En categoria Aleví la primera posició va ser per la colla Trapelles de Sabadell, seguits per Dimoniets de Lleida, Petits Amunt i Crits de Terrassa i Petits Dimoniets de Lleida.

En Infantils la Colla Escarlata de Lleida s'endugué la primera posició del pòdium seguits per Demà Jovencells de Cervera i Esbarzer d'Agramunt.

Cabirols de Sabadell va ser la guanyadora del concurs en la categoria Juvenils. La classificació va seguir amb Estelats d'Agramunt, Guspira de Lleida i Cors Juvenils de Terrassa.

En la modalitat de Punts Lliures el primer lloc de la categoria Gran fou per Estol-Espígol d'Agramunt, seguits de Dolç Infern de Lleida, Estelats d'Agramunt, Guspira de Lleida i Brut Natura de les Borges Blanques. En el grup B la primera posició va ser per Escarlata, seguits de Dimoniets i Petits Dimoniets les tres de Lleida.

El lliurament dels obsequis a les colles va ser presidit per en Joan Talarn, alcalde de Bellvís, acompanyat per Núri Escudé, presidenta de la Unió de Colles de Catalunya i regidors del consistori de la població. La Colla Xalem de la vila en va ser l'amfitriona i organitzadora del concurs i la Cobla Jovenívola d'Agramunt la responsable de la part musical.


Valls, Balaguer i Montblanc, seus de les finals dels campionats 2018.

Valls acollirà el diumenge 4 de novembre, a partir de 2/4 de 12 del migdia i a la Plaça del Pati, la gran final de les categories més joves del campionat. Les colles Alevines, Infantils i Juvenils d'arreu del territori es disputaran les primeres posicions. Valls acull aquesta final des de fa 25 anys i s'ha convertit en una gran festa pels sardanistes més joves.

El diumenge 11 a les 12 del migdia, la Plaça del Mercadal de Balaguer viurà la doble Final de les categories Gran o Absoluta i la de la Veterana del Campionat de Catalunya. Però també serà l'escenari de la Gran Final de la 44a Edició del Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida organitzat per l'Acstell. Balaguer, un any més, concentrarà la gran massa del sardanisme de competició.

I finalment i tancant els campionats Montblanc, Capital de la Sardana 2018, serà la seu de la Final del Campionat de Punts Lliures, el diumenge 25 de novembre a  partir de les 11 del matí i en el pavelló Poliesportiu amb la participació de 22 colles sardanistes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA