Sardalleida

Gran final dels campionats de colles sardanistes a Balaguer

Gran final dels campionats de colles sardanistes a Balaguer
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

40 colles d'arreu de Catalunya competiran en diferents categories i grups.

La Plaça del Mercadal de la capital de la Noguera serà, un any més, l'escenari de la Gran Final del Campionat Bàsic Gran i Veterà- Final A (UCS) i del Campionat Territorial de Colles Sardanistes de la Terra Ferma (ACSTELL).

El diumenge 11 de novembre, a les 12 del migdia, la Plaça Mercadal de Balaguer serà l'epicentre del món sardanista. La Gran final del Campionat aplega, en la capital de la Noguera, a les colles sardanistes de competició de sardana esportiva que al llarg de l'any han participat en el campionat de la Territorial de Lleida i en el Bàsic del grup A i Veterans. Un total de 40 colles de les categories Alevins, Infantils, Juvenils, Grans i Veterans. Balaguer proclamarà les campiones absolutes de cada categoria de l'ACSTELL i la guanyadora del Bàsic Grup A i la de Veterans. 

El passat diumenge 4 de novembre la ciutat de Valls, va ser l'escenari de la gran final de les colles més joves. Així en Alevins el campionat el va guanyar la colla Bellugets de Figueres. En Infantils els guanyadors van ser els sardanistes de la colla Nins de Banyoles i en Juvenils el premi se l'endugué la colla Estel de les Gavarres de Cassà de la Selva.

En categoria Gran de la Territorial de Lleida hi participaran un total de 15 colles sardanistes; Dolç Infern de Lleida, Estol-Espígol d'Agramunt, Xalem de Bellvís, Font de Valldans de Ponts, Dansaires del Penedès del Vendrell, Jovencells de Cervera, Ferma de Ponent d'Arreu de Ponent, Blanca Espurna de Sitges, Flor del Segrià d'Alguaire, Mirant al Cel de Sabadell, Brut Natura de les Borges Blanques, Galzeran de Rubí, Somnis del Pla de Mollerussa, La Lira Vendrellenca del Vendrell i  Verge del Miracle de Balaguer.

En Alevins hi participen sis colles; Dimoniets i Petits Dimoniets de Lleida, Xamosa de Barcelona, Trapelles de Sabadell, Esclat de Primavera d'Almacelles i Quitxalla Galzeran de Rubí. En Infantils; Escarlata de Lleida, Esbarzer d'Agramunt, Demà Jovencells de Cervera i Petits Galzeran de Rubí. I en la categoria juvenil hi concursaran; Estelats d'Agramunt, Cabirols de Sabadell, Maig de Barcelona i Guspira de Lleida.

Respecte a la Final de veterans les colles participants són: Bella Roure de Barcelona, Claror de Goges de Banyoles, Ressò i Sabadell de Sabadell i Toc de Dansa de Tarragona.

I finalment en la categoria Bàsic Gran grup A, les colles que es disputaran el primer lloc del pòdium seran Mare Nostrum, Violetes del Bosc i Xàldiga, les tres de Barcelona, Riallera de Vic i Mans Amigues de Cassà de la Selva.

Montblanc Capital de la Sardana 2018 serà la seu de l'últim concurs de colles sardanistes d'aquest any. Concretament acollirà la gran final de Punts Lliures el pròxim diumenge 25 de novembre a les 11 del matí amb la participació de 20 colles sardanistes. La demarcació de Lleida estarà representada pels Alevins; Dimoniets i petits Dimoniets de Lleida. En Infantils la Colla Escarlata de Lleida i en Juvenils, Estelats d'Agramunt i Guspira de Lleida. En categoria Gran, les colles lleidatanes que lluitaran per aconseguir un lloc en el pòdium són; Dolç Infern de Lleida i Estol-Espígol d'Agramunt.  

Els premis i reconeixements a les colles participants en la 44a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Territorial de Lleida organitzat per l'Acstell es lliuraran en el pròxim dissabte 17 de novembre en la vila de Vallfogona de Balaguer en el transcurs de la Nit de la Sardana.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA