Sardalleida

La Nit de la Sardana arriba a la 24a edició

La Nit de la Sardana arriba a la 24a edició
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els sardanistes lleidatans celebren la seva festa amb la mirada posada en el futur

La festa del sardanisme lleidatà, la Nit de la Sardana que tindrà lloc a Vallfogona de Balaguer el dissabte 17 de novembre, s'ha convertit al llarg dels 24 anys de trajectòria en punt de trobada dels afeccionats i seguidors de la sardana a les comarques de Lleida. Una trobada que permet als sardanistes trobar-se, en un ambient relaxat i festiu, una vegada a l'any per compartir moments molt especials.

L'acte començarà a les 6 de la tarda amb el Sardajove: Trobada de colles sardanistes infantils i juvenils. Un espai on els dansaires més joves compartiran activitats i jocs entre ells. Activitat que vol fomentar la interrelació dels nois i noies de diferents poblacions amb la sardana com a comú denominador.

A les 7 de la tarda, i pel públic més gran, i en l'Església de Sant Miquel Arcàngel de Vallfogona de Balaguer, la Coral Vallfogonina oferirà un recital de peces musicals del seu repertori. A continuació una formació instrumental de la vila interpretarà vaires peces musicals.  Tot seguit, i amb la presència de totes les colles sardanistes participant en el campionat es procedirà al lliurament de premis i trofeus en la cloenda del 44è Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida organitzat per l'ACSTELL.

Seguidament, Els grallers i gegants acompanyaran a tots els assistents a la Nit de la Sardana des de l'Església fins al pavelló Municipal on es desenvoluparà la segona part de la trobada. Una segona part que s'iniciarà amb el lliurament del premi Rotllana per part de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Un premi que es guarda en incògnit a la persona que el rebrà fins al mateix moment del lliurament. També s'atorga el premi Sardalleida per part de les sectorials de la Federació.

La festa continuarà amb el sopar en el qual hi participaran als vols de 300 comensals. És el moment en què el jovent sardanista participant en la festa agafa el relleu i el protagonisme amb tot un seguit d'activitats enfocats en aquest sector tan important del moviment sardanista de casa nostra. 

El concurs a Instagram, No passis de la Sardana, el Sardabars, ballada de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt i el fi de festa amb Discomòbil i moltes altres sorpreses clouran la nit més especial de la sardana a les nostres contrades.

El premi Rotllana és un guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d'actuació.

El Premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El premi és consensuat per totes les sectorials.

La Nit de la Sardana comptarà amb la presència de Rosa M. Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida, Maria Sarret, alcaldessa de Vallfogona de Balaguer, Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya i Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, acompanyats d'altres autoritats.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA