Sardalleida

Més de 500 sardanistes competeixen en la gran final a Balaguer

Més de 500 sardanistes competeixen en la gran final a Balaguer
Autoria imatge: Josep Blasi

Violetes del Bosc de Barcelona es proclama campiona de Catalunya del Bàsic 2018

La Plaça Mercadal de Balaguer es va omplir dels mil colors de les quaranta colles sardanistes que van participar en el concurs de colles de la capital de la Noguera, últim concurs puntuable de la territorial de Lleida i Gran final del Campionat de Catalunya en categoria Gran i Veterans. 

En categoria Gran del Territorial de Lleida el pòdium de Balaguer va ser per la Colla Dolç Infern de Lleida, seguida per Dansaires del Penedès del Vendrell i Verge del Miracle de Balaguer. La classificació la van completar Mirant al Cel de Sabadell, Xalem de Bellvís, Blanca Espurna de Sitges, Font de Valldans de Ponts, Estol-Espígol d'Agramunt, Jovencells de Cervera, Somnis del Pla de Mollerussa, Ferma de Ponent d'Arreu de Ponent, Flor del Segrià d'Alguaire i Brut Natura de les Borges Blanques.

En Juvenils, el primer lloc del concurs de Balaguer, va ser per la colla barcelonina Maig, seguida per Estelats d'Agramunt empatats amb Guspira de Lleida i seguits de Cabirols de Sabadell.

Escarlata de Lleida es situà en primera posició en la categoria Infantil, els seguiren Esbarzer d'Agramunt, Desgavellats i Saltirons de Vilanova de Bellpuig.

I la classificació de les colles més petits, els Alevins, el primer lloc va ser per Trapelles de Sabadell, seguits per Dimoniets de Lleida, Xamosa de Barcelona, Petits Dimoniets de Lleida i Esclat de Primavera d'Almacelles.

Fora de concurs van participar les colles balaguerines de Santa maria de les Franqueses i Castell Formós.

En la modalitat de Punts Lliures del Grup A, el primer lloc el va aconseguir la colla Dolç Infern de Lleida, el segon pels agramuntins Estol-Espígol i a continuació Guspira de Lleida, Somnis del Pla de Mollerussa, Estelats d'Agramunt i Brut Natura de Borges Blanques.

En el grup B, el triomf va ser per Escarlata d'Agramunt. En segon lloc Dimoniets i en tercer Petits Dimoniets ambdues de Lleida

La classificació final del Campionat de l'Acstell es donarà a conèixer en la Nit de la Sardana

Amb el resultat del concurs de colles sardanistes de la Territorial de Lleida es tanca el campionat de l'Acstell 2018. Una vegada les colles participants en el campionat han comprovat el resultat i fetes les seves al·legacions la classificació final es donarà a conèixer en el lliurament de premis i trofeus en la cloenda del 44è Campionat que tindrà lloc en el transcurs de la Nit de la Sardana en la vila de Vallfogona de Balaguer aquest dissabte 17 de novembre.

El lliurament tindrà lloc en l'Església de Sant Miquel Arcàngel de la població de la Noguera a partir de les 7 de la tarda amb la presència d'autoritats i representants sardanistes.

Violetes del Bosc i Sabadell, colles campiones Gran i Veterana del Campionat 2018

Balaguer també va ser del decisiu concurs del Campionat de Catalunya Gran i Veterà de sardana esportiva. Així, a la categoria Absoluta la colla Violetes del Bosc ha aconseguit el títol, després d'un empat a tot amb la seva màxima rival. D'altra banda, la Sabadell ha sigut la campiona Veterana.