Sardalleida

Martí Gironell distingit amb el premi Rotllana del sardanisme lleidatà

Martí Gironell distingit amb el premi Rotllana del sardanisme lleidatà
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

EL guardó es lliura a persones o entitats que col·laboren en la difusió de la sardana

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha distingit, al periodista i escriptor gironí, Martí Gironell amb el guardó Rotllana per la seva vinculació amb el món sardanista i pel suport manifest a la consecució de la "Sardana per la Llibertat" que va tenir lloc el 30 de juny amb l'encerclament de l'Estany de Banyoles per part de milers de sardanistes. 

Gironell va participar en la 3a edició de les jornades sardanistes "Enganxa't" que van tenir lloc a Manlleu el març de 2017 amb la conferència "Contrapunt per no abaixar els braços", en la qual el periodista i escriptor, va defensar la dansa catalana i va remarcar la necessitat en el fet que cal insistir i persistir per visualitzar la sardana.

El compositor, Xavi Piñol en el seu últim enregistrament estrena la sardana Ítram, basada en el protagonista (Martí, escrit al revés) del llibre El pont dels jueus. La sardana vol reflectir el caràcter del jove protagonista de la novel·la basada en les converses que escriptor i músic van mantenir. Ítram va ser estrenada el 2017.

El reconeixement va ser lliurat en el transcurs dels actes de celebració de la 24a Nit de la Sardana que va tenir lloc el dissabte 17 de novembre en la localitat de Vallfogona de Balaguer.

El premi Rotllana és un guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d'actuació.

Martí Gironell, nascut a Besalú, és periodista i escriptor. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació i com escriptor les seves obres han estat reconegudes amb premis tan importants com el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica el 2008 per la seva obra "La venjança del bandoler" o amb el Premi de les Lletres Catalanes per la novel·la "La força d'un destí"

Martí Gironell va publicar la seva primera obra "El pont dels jueus" l'any 2007. Amb més de 100.000 còpies i traduïda a diversos idiomes, la novel·la s'ha convertit en un referent de la novel·la actual. Altres obres destacades d'en Gironell són: L'Arqueòleg, L'últim Abat, Strapo i l'última Once upon a time.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA