Sardalleida

La trajectòria de la Cobla Jovenívola d'Agramunt reconeguda amb el Premi Sardalleida

La trajectòria de la Cobla Jovenívola d
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La formació musical agramuntina celebra aquest 2018 els 30anys de la seva fundació. Per aquest motiu, la Federació Sardanista de les comarques de Lleida, conjuntament amb les sectorials que la composen, han volgut lliurar el màxim guardó del sardanisme lleidatà, el Premi Sardalleida, a la Cobla Jovenívola d'Agramunt en reconeixement a la seva labor en la difusió, promoció i projecció de la sardana.

La Cobla Jovenívola d'Agramunt es va presentar en públic l'11 de setembre de 1987. La formació musical es va formar en l'escola de música de la vila a proposta del seu director en Ricard Bertrand.

La cobla, al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb grans músics com; Jordi León, Jordi Molina, Santi Arisa, Jordi Vilaró i en els últims anys amb Esteve Molero. Amb Santi Arisa participen directament del projecte de la Sardanova, amb els seus grups històrics com La Tribu o els Lakatans.

De les inquietuds musicals de músics i directors la cobla s'ha endinsat en produccions pròpies de les quals destaquen  "Els sons ancestrals del Mar Negre i la Mediterrània" i "Recordansa" junt amb el Grup Sardanista Estol-Espígol i el Grup Escènic Agramuntí.

La Cobla Jovenívola d'Agramunt ha actuat al llarg dels anys en trobades i festivals internacionals a Alemanya, Bèlgica, Àustria, França, Andorra i Madrid entre altres. L'agost del 2014, va participar en el XXVII Aplec Internacional en la localitat de Timisoara.

El Premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El premi es consensuat per totes les sectorials.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA