Sardalleida

El sopar de la Nit de la Sardana aplega a més de 250 persones

El sopar de la Nit de la Sardana aplega a més de 250 persones
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La segona part dels actes de la Nit de la Sardana, que van tenir lloc en el Pavelló Municipal de Vallfogona de Balaguer un cop finalitzat l'acte de lliurament de premis i trofeus del Campionat de Colles Sardanistes, va comptar amb la presència de més de 250 sardanistes.

Un còctel va donar la benvinguda als assistents en aquesta segona part dels actes de la Nit de la Sardana, que es va iniciar amb els parlaments d'en Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, en Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya i de la Sra. Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida. Els acompanyava, la Sra. Maria Sarret, alcaldessa de Vallfogona de Balaguer. 

Tot seguit, els joves sardanistes Sara i Jordi van llegir un manifest demanat la llibertat dels presos polítics i en defensa de la llibertat d'expressió.

Carles Vall, va lliurar un obsequi per la consellera Meritxell Serret, actualment en l'exili, el qual va recollir el seu pare, en Manuel Serret.

Un segon reconeixement va ser per la Colla Ferma de Ponent, que s'acomiada aquest any del campionat de colles sardanistes després de 25 anys de participació.

Una novetat en aquesta edició va ser l'anunci de la que serà la població que acollirà la pròxima trobada sardanista anual. La població de Bellcaire d'Urgell serà la seu de la Nit de la Sardana 2019. L'alcaldessa de Vallfogona de Balaguer lliurà un diploma a en Jaume Monfort, alcalde de Bellcaire d'Urgell, com a símbol del traspàs de seu sardanista.

I abans del tradicional sopar es va lliurar el premi Rotllana que va recaure en Martí Gironell el qual el va recollir de les mans d'en Carles Vall.

Posteriorment, un cop finalitzat el sopar i abans d'entrar en les activitats nocturnes organitzades pel jovent sardanista, es va lliurar el premi Sardalleida. Premi que va ser concedit a la Cobla Jovenívola d'Agramunt en reconeixement als seus 30 anys de trajectòria.

El Rosco Sardanista, el concurs No passis de la Sardana, el correbars, la ballada de sardanes i el fi de festa amb disco-mòbil van concloure les activitats programades per aquesta trobada anual sardanista.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA