Sardalleida

Són joves i són sardanistes!!!

Són joves i són sardanistes!!!
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

(Article d'opinió d'en Joaquim Fabrés)

Les imatges de la Laia, la Judit, en Jordi i en Xavier presentant i amenitzant la Nit de la Sardana 2018, són la prova fefaent que la sardana, la nostra dansa, no està renyida amb el fet de ser jove. 

Ells, i tot el jovent que van participar en els actes de la Nit de la Sardana 2018, amb els més petits al capdavant amb l'activitat del Sardajove, fins a última hora de la nit amb la ballada i posterior dicomòbil així ho demostren, i, les imatges publicades al llarg de tota la setmana en donen fe.

Tota aquesta empenta demostrada, tota aquesta força sardanista ha de trobar l'àgora adequada per ser escoltada. Els sardanistes més veterans hem de donar espai, i sobretot veu, a aquest sector del sardanisme, que sense cap mena de dubte, és el futur de la sardana. Sinó els escoltem, sinó els deixem fer, sinó els deixem actuar i sinó els hi deixem pas, comencem a preparar les exèquies per la nostra dansa. 

Tot això no vol dir que els veterans estem acabats, que ens hem d'arraconar, al contrari, els més grans hem d'estar al seu costat fent companyia, donant la mà i espenyent tant o més fort que ells. La continuïtat en qualsevol àmbit de la vida no és deixar-ho tot de cop, no, els relleus són progressius, pactats i van del braç d'uns i dels altres per donar-se suport cada cop que faci falta.

Ells tenen molt a dir i molt a fer, la resta encara tenim molt a fer i molt a acompanyar.

Llegiu atentament el manifest reivindicatiu que van escriure i van llegir en el transcurs de la trobada sardanista, un grup de sardanistes molt joves, enfocat a la seva participació en els concursos de colles sardanistes principalment. 
Bona nit. 

Sé us fa estrany veure tantes cares joves a la Nit de la Sardana?

Estem aquí, ens agradaria expressar les nostres opinions envers les sardanes, que normalment no són escoltades.

Estem farts  que concurs sí i concurs també ens posin als extrems de les places i que només tinguin protagonisme les colles grans, què passa?, no existim nosaltres?

Aquest any, per molts de nosaltres és el primer any que venim a la Nit de la Sardana, sabeu per què?   

Perquè per primer cop s'ha organitzat alguna activitat per nosaltres. Penseu una mica en nosaltres!

Volem unes bases pensades també per les colles infantils:

10 punts per falla de repartiment??? Volem aprendre a repartir i quan ens equivoquem ens sumen 10 punts???, com voleu que aprenguem?  

Si continuem així ens acabaran repartint els grans.

1 revessaire per colla? Volem aprendre a comptar revesses i és molta responsabilitat per una persona. Les gaudiríem més si les poguéssim fer entre dues persones. Si continuem igual   també ens les acabaran comptant els grans.

Puntuació: No se'ns pot exigir el mateix a totes les categories. Volem gaudir de les sardanes als concursos, sense pressió. Reclamem una normativa més flexible o més adequada segons la categoria.

No tot són queixes. També tenim propostes.

Als joves ens encanten els punts lliures, per què no fem un concurs de punts lliures  la Terra Ferma?   De ben segur que ens ho passaríem bé.

I per últim, avui portem dues hores fent activitats tots els dansaires joves de la província, ens agradaria que hi hagués més trobades joves per coneixer-nos entre tots i compartir experiències, perquè l'opinió dels joves també compta.

I per acabar sapigueu que som el futur de la sardana.  CUIDEU-NOS.

Vindicació Sardanista de les colles joves 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA