Sardalleida

Dimoniets i Escarlata de Lleida es proclamen campiones de Punts Lliures en la seva categoria

Dimoniets i Escarlata de Lleida es proclamen campiones de Punts Lliures en la seva categoria
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Dimoniets en categoria Alevina i Escarlata en Infantil, ambdues del Grup Sardanista Montserrat de Lleida,  es van proclamar campiones en la modalitat de Punts Lliures en la final que va tenir lloc el passat diumenge 25 de novembre en Montblanc.

Dimoniets, pren el relleu a la seva colla germana, Petits Dimoniets, campiona l'any passat, la qual va aconseguir la segona posició per davant de Cabirols de Sabadell. La colla Escarlata s'ha imposat en la categoria Infantil a l'altra colla participant en aquest grup, la colla Nins de Banyoles.

En categoria Absoluta o Gran la colla Mare Nostrum de Barcelona va revalidar el títol de campiona. La 2a posició l'han compartida, en empatar a punts, les colles Mans Amigues, de Cassà de la Selva i Xàldiga, de Barcelona. Les altres rotllanes participants en aquest campionat han sigut, per ordre alfabètic, Dolç Infern, de Lleida; Estol-Espígol, d'Agramunt i Mirant al Cel, de Sabadell.

En categoria juvenil, en la qual la colla Creixent  de Canet de Mar va aconseguir el primer lloc després d'aplicar criteris de desempat, també va comptar amb la participació de les colles lleidatanes Guspira i Estelats que aconseguiren un 5è i 7è lloc en la classificació.

En Veterans, el premi ha estat per a la colla Trenc d'Alba de Girona, la qual va superar a la colla Claro de Goges de Banyoles.

Del Campionat d'enguany es pot deduir que les colles de Lleida han dominat els podis de les rotllanes més júniors i que hi ha hagut una important incorporació de colles de la Territorial lleidatana a aquesta edició. 

Els Punts Lliures és la modalitat més espectacular del món de la sardana. Les colles creen passos, coreografies, formes geomètriques i combinacions visuals molt diferents a les de la sardana tradicional. És un espectacle i una exhibició de força física per part de tots els dansaires. És per tant una gran ocasió per gaudir de l'elit del sardanisme.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA