Sardalleida

Arranca el Saltem i Ballem 2019 a les escoles i en els Casals de la Gent Gran

Arranca el Saltem i Ballem 2019 a les escoles i en els Casals de la Gent Gran
Autoria imatge: Grup Sardanista Estol

Bellpuig acollirà la trobada intercomarcal d'escoles sardanistes el 4 de  maig

Saltem i Ballem, el programa d'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, ha iniciat la campanya d'oferiment de monitors i monitores, amb experiència sardanista i recursos pedagògics per a les diferents edats de l'alumnat, a les escoles i als casals de la Gent Gran de la demarcació.  

Els objectius principals, sobretot enfocats als més joves, es basen a ensenyar a ballar la nostra dansa, reforçar el moviment sardanista i la cultura popular, potenciar l'associacionisme cultural i el voluntariat a les diferents poblacions i fomentar la participació en manifestacions sardanistes tant dins del mateix poble o ciutat, com també a nivell comarca i intercomarcal.

Les modalitats d'ensenyament s'agrupen en Cursos o Tallers, depenent de la disponibilitat horària dels centres i de la seva demanda. Aquests tallers o cursos  es recomana des de la Federació de fer-los durant el 2n trimestre (gener, febrer i març) i concloure-l 'es amb una ballada en la mateixa escola o població a l'abril. L'organització del Saltem i Ballem però, resta oberta a altres possibilitats horàries per tal d'apartar-se als horaris de les escoles interessades.

Bellpuig serà la seu de la Trobada Intercomarcal de les escoles que han participat en el programa el 4 de maig de 2019.

El Saltem i Ballem també ofereix monitors i monitores a les persones grans que participen de les activitats dels casals municipals. Ballar sardanes és una activitat física molt indicada per aquest sector de la població alhora que estreny lligams entre els participants.

Els sardanistes adults també tenen la seva trobada anual dels casals que han participat en l'ensenyament de la sardana a casa nostra però amb data i lloc per concretar per l'any 2019. També la Confederació Sardanista de Catalunya organitza, en el marc de la Capital de la Sardana, la trobada anul·la de Casals de Gent Gran de Catalunya en la qual conviden a la participació de la resta de casals municipals que ho desitgin.

L'organització del Saltem i Ballem es porta a terme des de la secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA