Sardalleida

Cloenda de la setena edició del curs en línia Revesses.cat

Cloenda de la setena edició del curs en línia Revesses.cat
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Una última classe presencial tancarà els cursos de formació

Aquest diumenge 13 de gener del 2019 i a les 11 del matí, tindrà lloc a la seu de la Societat Cultural i Esportiva La Lira de Barcelona i obert a tothom que vulgui participar-hi, la cloenda presencial del curs virtual per aprendre a comptar i resoldre sardanes revesses, organitzat per la pàgina www.revesses.cat.

Aquesta és la 7a edició d'un projecte telemàtic i de formació relacionat amb el món de la sardana revessa. La voluntat és estendre aquesta modalitat de sardana entre el nostre col·lectiu i ensenyar a resoldre-les.

Per això desenvolupen el curs a través d'internet durant 8 ó 9 mesos, amb descans als mesos de juliol i agost. És gratuït i obert a tothom i s'hi pot inscriure en qualsevol moment de l'any.

El curs compta amb una aula virtual on s'explica com funciona una revessa, com cal resoldre-la, etc. Hi col·laboren 2 assessors musicals: Joan Manuel Paños i Víctor Sallés i també hi ha 7 compositors que faciliten les seves sardanes perquè l'equip les pugui convertir en revesses formatives pels alumnes. 

Aquests 7 autors són Alfred Abad, Lluís Alcalà, Dani Gasulla, Joan Lázaro, Josep Antoni López, Jordi Paulí i Carles Santigo.


Enguany hem comptat amb un total de 98 inscrits, i un 40% del total s'hi ha apuntat per 1a vegada, el que consolida la seva aposta difusora i pedagògica.

Al concurs presencial s'hi interpretaran 8 revesses, 1 de cada compositor, més una composició especial que ha creat l'equip dewww.revesses.cat. La trobada també té un vessant lúdic. Així, entre revessa i revessa i hi haurà algun joc per a tothom, revessaires i públic, i obsequis per a tothom. En aquest sentit, els organitzadors han preparat un concurs-festa amb la intenció que tothom passi una bona jornada comptant revesses o escoltant les versions enrevessades de sardanes ben conegudes per tothom.

La sardana revessa és aquella en què el compositor ha creat una melodia repetitiva o complicada en què no queda clar el final i inici de cada tirada. Per resoldre cal utilitzar diversos procediments, que s'expliquen durant el curs de www.revesses.cat.

El projecte va rebre el Premi Capital de la Sardana 2013 a la categoria d'Iniciatives Renovadores per aprofitar les noves tecnologies per organitzar un curs d'ensenyament de sardanes revesses telemàticament i l'organització d'un campionat per internet.

Els responsables de www.revesses.cat són Roser Roca, Jordi Prats i Jordi Arbiol, revessaries de competició des de fa anys. El projecte compta amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i el Grup Sardanista Maig.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA