Sardalleida

Vint-i-dos aplecs de la sardana programats a les comarques de Ponent per aquest 2019

Vint-i-dos aplecs de la sardana programats a les comarques de Ponent per aquest 2019
Autoria imatge: Ester llovera

Les trobades sardanistes es concentren d'abril a octubre

La Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, presidida per Ester Llovera, ha presentat l'agenda dels aplecs sardanistes per aquest any 2019 amb un total de 22 trobades arreu de la demarcació de Lleida.

Aquesta xifra es manté constant, inclús en augment com és el cas de l'aplec d'Alpicat que aquest any en celebrarà la segona edició i es va adaptant a la normativa de les trobades. Aquest fet, segons Llovera,  indica l'esforç i empenta de les diferents entitats per mantenir viva la tradició sardanista a les seves viles i al suport rebut per part de les institucions.

La demarcació de Lleida compta amb una llarga tradició sardanista la qual es reflecteix també en la trajectòria dels aplecs. Així, aquest any 2019, diferents viles del nostre territori celebraran efemèrides senyalades com la 40a edició de l'aplec de la sardana de Mollerussa, el 30è aplec de Bellvís, 30è aplec de Bell-lloc d'Urgell o la 25a edició de l'aplec de Torregrossa.

També destacar que es consoliden en el calendari, l'aplec de Torres de Segre i d'Alguaire que arriben a la seva 9a edició.

Ela aplecs que configuren l'agenda 2019 es distribueixen en el calendari d'abril a octubre essent el primer d'ells l'aplec de Preixana, que com és tradicional, tindrà lloc el 22 d'abril coincidint amb la festivitat del Dilluns de Pasqua. Aplec de Cappont a Lleida el 27 d'abril, l'Aplec de Tàrrega el 12 de maig, Aplec de Mollerussa el 25 de maig, Almacelles l'1 de juny i tanca les trobades sardanista de primavera l'aplec Torres de Segre el 15 de juny.

Agramunt estrena l'agenda dels aplecs d'estiu amb la celebració de la seva trobada el 29 de juny. El seguiran en el mes de juliol: Rosselló el dia 6, Juneda el diumenge 7, Torregrossa el dia 13, Bellvís el 20 i Arbeca el 27 de juliol. En el mes d'agost trobem els aplecs de Borges Blanques el dissabte 3, Bell-lloc d'Urgell i Organyà el dissabte 10 i el 24 l'aplec d'Alpicat.

En el mes de setembre estan programats els aplecs d'Alguaire el dia 7, Bellpuig el 15 i Lleida Ciutat el dissabte 21. Tanca l'agenda l'aplec de Vilanova de Bellpuig el dia 6 d'octubre.

També celebren l'aplec de la sardana les viles d'Andorra la Vella en el mes de juny i Encamp en el mes de setembre en el Principat d'Andorra.

Per aquesta edició es publicarà i enviarà a totes les entitats un cartell que recull de forma esquemàtica totes les dates dels aplecs de la demarcació com un recordatori general de les trobades sardanistes.

Ester Llovera manifesta, des de la coordinadora d'aplecs, la intenció de continuar fomentant les trobades entre les entitats organitzadores dels aplecs per tal d'intercanviar i posar en comú experiències, debatre novetats i presentar propostes de dinamització de les trobades. 

També es fomenta l'intercanvi en l'àmbit de país amb la creació, ara fa dos anys, de la Unió d'Aplecs de Catalunya en la qual Llovera ostenta la tresoreria. L'entitat estrena perfil a les xarxes socials per tal d'incentivar el intercanvi entre agrupacions i donar més difusió a les activitats sardanistes que s'organitzen arreu del territori.

Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya perfils:  Facebook  Twitter  Instagram

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA