Sardalleida

Vuit sardanes d'estrena en el nou enregistrament de la Jovenívola d'Agramunt

Vuit sardanes d
Autoria imatge: Carles Vall

La presentació del CD tanca els actes de celebració del 30è aniversari

En comptades ocasions es produeix l'estrena de vuit sardanes en un únic enregistrament i amb la presència dels autors de les composicions en el concert de presentació.

Aquest va ser el majestuós i sorprenent castell de foc musical amb el qual la cobla Jovenívola d'Agramunt va concloure l'any de celebració del 30è aniversari de la seva fundació. 

L'enregistrament, que porta per nom: Agramunt, 30 anys Jovenívola, inclou les sardanes: "Sió" del jove compositor Jan Fité, dedicada a l'Ajuntament d'Agramunt, "1987" d'en Gerard Pastor, "Llavor" d'en Jordi Castellar, "Des del primer dia" d'Alfred Abad i dedicada a la Judit Sorribes per ser la component més antiga de la cobla, "Jovenívols" d'en Lluís Alcalà, "Del Pilar a la Ribera del Sió" d'Òscar Barqué, "Trentagívola" d'en Joan Pelfort i "Trenta anys des d'Agramunt" d'en Joan Lázaro.

Segons fonts de la formació musical: "ens sentim molt agraïts per la resposta del públic i per la presència de tots els autors en la presentació de l'enregistrament i concert final d'aniversari."

En referència al perquè de tot un cd amb sardanes d'estrena comenten: "30 anys no se celebren cada dia. És un projecte que fa temps que teníem en ment, i quan vam veure que el podíem dur a terme, ens hi vam llençar de cap!" 

Pel que fa al relleu al capdavant de la direcció musical: a banda de temes logístics i de comptabilitat d'horaris vam creure que estaria bé confiar en algú més proper, de les nostres contrades i alhora que conegués el tarannà de la formació musical. També creiem que l'Òscar ens pot aportar una altra visió i manera de fer musicalment parlant.

Un cop finalitzats els actes de celebració, la cobla s'endinsa en la preparació de les audicions i concerts per aquesta nova temporada i ultima el nou repertori.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA