Sardalleida

Almacelles serà la seu de la Trobada de Sardanistes Adults

Almacelles serà la seu de la Trobada de Sardanistes Adults
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Primeres reunions per definir l'agenda de la trobada

La 26a Trobada de Sardanistes Adults del Saltem i Ballem se celebrarà l'1 de juny en el marc del 23è Aplec de la Sardana d'Almacelles a partir de les 7 de la tarda en la Rambla Generalitat de la població del Segrià.

El passat dilluns, 25 de febrer, en una reunió en l'Ajuntament d'Almacelles amb la presència de la Sra. M. Lluïsa Granero, regidora de cultura, el Sr. Josep M. Roset, president dels Amics de la Sardana d'Almacelles, la Sra. Pilar Torrades, presidenta del Saltem i Ballem i Eva Vall, secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida,  es van traçar les primeres línies del programa de la trobada.

Podem avançar que a les 6 de la tarda del dissabte 1 de juny s'iniciarà l'Aplec de la Sardana d'Almacelles. Una hora més tard, serà el torn de les colles dels diferents casals les que demostraran el seu bon fer sardanista amb l'inici de la Trobada en la qual els participants es presentaran amb un galop d'entrada, una sardana de lluïment, una de punts lliures (per les colles que vulguin demostrar la seva habilitat en aquesta modalitat) i acabarà la ballada amb la tradicional sardana de germanor. Un cop finalitzada la demostració es procedirà al lliurament d'obsequis i regals a les colles participants.

L'Aplec sardanista i la Trobada coincidiran amb els actes d'elecció del Pubillatge Comarcal del Segrià, que s'hauran iniciat al matí amb la presentació de candidats i amb les proves que ha de superar cadascun d'elles i elles per alçar-se amb el títol d'Hereu i Pubilla de la Comarca entre altres. Abans del sopar, i en la mateixa Rambla Generalitats es procedirà a proclamar i presentar als nous i noves representants del pubillatge. L'esdeveniment vol afavorir i reivindicar una tradició molt arrelada a Catalunya i a la comarca i desconeguda per una gran part de la població. L'activitat està organitzada per l'Ajuntament d'Almacelles, el Consell Comarcal del Segrià i el Foment de les Tradicions Catalanes.

Un cop finalitzades les activitats de tarda, els assistents es traslladaran a la Sala Polivalent, en el mateix passeig Generalitat, on tindrà lloc el sopar ofert pels organitzadors per a tothom que desitgi assistir-hi.

Després del sopar s'iniciarà la ballada de nit de l'aplec. Les cobles encarregades de la part musical seran la Punt.Cat Cobla i la Jovenívola d'Agramunt.

La Trobada Sardanista d'Adults organitzada pel Saltem i Ballem convida a participar de l'esdeveniment a totes les entitats cíviques, casals de la Gent Gran que hagin realitzat cursos per aprendre a ballar sardanes. També hi poden participar colles sardanistes veteranes i entitats i agrupacions. 

El Saltem i Ballem és el sector de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que promou i s'encarrega dels cursos d'ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults.

El Saltem i Ballem es marca com a objectius principals l'ensenyar a ballar la dansa catalana a infant, joves i adults per tal de reforçar el moviment sardanista i cultural d'arreu del nostre país. També potenciar l'associacionisme i la participació en actes i esdeveniments sardanistes.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA