Sardalleida

Acte de cloenda del curs de monitors i monitores sardanistes

Acte de cloenda del curs de monitors i monitores sardanistes
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Saltem i Ballem tanca aquesta edició dels cursos de monitors amb una jornada educativa i festiva

La Sala Polivalent del teatre l'Amistat de Mollerussa acollirà, el pròxim dissabte 30 de març a partir de les 4 de la tarda, l'última sessió del curs de formació de monitors i monitores sardanistes organitzats pel Saltem i Ballem. 

Aquesta última sessió és en realitat, un taller complementari a les ensenyances impartides en aquesta edició del curs que s'han desenvolupat al llarg de diferents mesos l'any 2018.

El taller s'iniciarà amb una introducció de com els monitors/es, mestres o capdansers, han d'ensenyar físicament la interpretació (aire i salt) de la sardana als infants, joves o adults. La classe, la impartiran la Sara i la Júlia Queralt, del Grup Sardanista Montserrat, sardanistes i monitores amb una llarga experiència.

Seguidament, als volts de les 5 de la tarda, i amb el taller "Punta i Salt", tots els participants en el curs i en el taller, practicaran els exercicis apresos anteriorment. L'exercici s'acompanyarà amb sardanes adients per practicar l'aire i el salt, interpretades pel Sextet de Cobla, format per: Joan Farreny Calafell, Joan Farreny Seguí, Jaume Torné, Òscar Barqué, Miquel Hortigüela i Eduard Arribas.

En aquest taller, d'una hora de durada, els assistents en el taller, posaran a la  pràctica els diferents aires en el moment d'interpretar una sardana com: sense aire, poc aire, molt aire, saltat fluix i saltat fort.

El coneixement dels instruments que conformen la cobla també és una part molt important per als monitors en el moment d'ensenyar a ballar sardanes. Per aquest motiu, un cop finalitzat l'anterior taller d'interpretació física de la sardana, els components del Sextet de Cobla, amb l'Òscar Barqué al capdavant, presentaran els instruments, en aquest cas els del sextet, i explicaran les característiques i aspectes fisiològics de cadascun d'ells. També les característiques de la cobla i d'altres formacions musicals en les quals també intervenen o en formen part aquests instruments.

Els músics explicaran els recursos interpretatius de cada instrument en una sardana i en quin fragment musical s'utilitza més habitualment. També faran una demostració dels dits recursos, instrument a instrument.

Dues sardanes per a ballar, Colometa de Ricard Viladesau i EnGanxa! d'Albert Palau, interpretades pel sextet,  tancarà aquest primer bloc més formatiu de l'acte.

A les 7 de la tarda, Saltem i Ballem, organitzador del curs, oferirà un berenar amb xocolata desfeta i coca per a tots els assistents.

A 2/4 de 8 del vespre, concert de "Itsasgorak" a càrrec de Marta Argilés i seguidament tancament de la festa amb un concert de Lo Pau de Ponts.

En el transcurs de l'acte es lliuraran els carnets de monitors i monitores als 35 alumnes que han realitzat el curs. Aquest taller intensiu està obert a tots els sardanistes que desitgin participar-hi, independent de si han participat o no en el curs.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA