Sardalleida

La Federació convoca assemblea general pel dissabte 6 d'abril

La Federació convoca assemblea general pel dissabte 6 d
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La trobada tindrà lloc en la Sala 2 de l'Amistat de Mollerussa

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha convocat assemblea general ordinària pel pròxim dissabte 6 d'abril a les 5 de la tarda en la Sala 2 de l'Amistat de Mollerussa. El mateix dia i en diferents convocatòries, també es duran a terme les assemblees de les sectorials que conformem la Federació. 

Així, la primera de les assemblees serà la de l‘Associació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell). Seguidament serà el torn de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, El Saltem i Ballem i tancarà la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Aquest format, en el qual cada sectorial disposa de 30 minuts per exposar els seus punts, és una fórmula molt ben acceptada pels participants a les assemblees, ja que redueix considerablement el temps de les reunions i alhora optimitza recursos. S'ha de tenir en compte que moltes de les entitats participants estan convocades per part de diferents sectorials. 

Cada entitat sardanista presentarà, en el seu torn, un ordre del dia amb una sèrie de propostes i punts a tractar i aprovar per part dels assistents. A banda del balanç comptable i el torn de preguntes, punts comuns a totes les assemblees, l'Albert Masague,  president de l'Acstell,  presentarà per aprovació, els acords en el reglament del concurs de colles sardanistes de la territorial de Lleida, que es van acordar en la reunió de caps dansers i la junta de l'Acstell que va tenir lloc el passat dissabte 16 de març. 

Ester Llovera, presidenta de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, presentarà el logotip de la Unió d'Aplecs de la Sardana de Catalunya, entitat de nova creació que aplega a les entitats organitzadores d'aplecs en l'àmbit català. Recordar que Ester Llovera és la tresorera i en Ramon Roset vocal de la dita entitat.

Llovera també repartirà les guies sardanistes a les entitats i a agrupacions que ho demanin i comentarà el fet que està pendent la reunió anual d'organitzadors d'aplecs a l'espera de disposar del material de patrocini per repartir en els aplecs.

Pilar Torrades, presidenta del Saltem i Ballem, informarà de l'activitat d'ensenyament de la sardana en centres escolars per part de monitors i monitores federats en aquesta anualitat. Un resum de la que va ser la cloenda del curs de monitors i monitores sardanistes que tindrà lloc el dissabte 30 de març a Mollerussa, les trobades sardanistes de centres escolars de Mollerussa el 25 d'abril i la de Lleida ciutat el 30 d'abril seran altres punts a tractar.

La Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem a celebrar en la vila de Bellpuig el 4 de maig i la trobada de Sardanistes Adults l'1 de juny a Almacelles seran altres punts d'interès.

Finalment, Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les comarques de Lleida, farà un resum de les activitats en les quals ha participat la Federació, tant en l'àmbit local com de país. La recenment creada pàgina web, la nova imatge promocional de la Federació i altres novetats també tindran el seu espia en l'assemblea. La trobada també servirà per renovar càrrecs en les diferents sectorials.

Des de la Federació es fa una crida a la participació en les diferents assemblees perquè són l'eina més potent per posar damunt la taules punts de vista diferents, opinions, suggeriments i noves propostes. La junta de la federació vols transformar la tradicional assemblea en una veritable àgora de debat positiu entre totes les parts implicades en el món sardanista de casa nostra, un dels més actius del país.

Un petit refrigeri posarà punt final a l'assemblea general d'aquesta edició.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA