Sardalleida

Premis Capital de la Sardana 2019

Premis Capital de la Sardana 2019
Autoria imatge: Carles Vall

El lliurament d'aquests Premis tindrà lloc el dia 14 de desembre a Perpinyà

En l'acte de Proclamació de Perpinyà Capital de la Sardana 2019 que va tenir lloc el passat dissabte 16 de març, es van donar a conèixer els guardonats amb els Premis Capital de la Sardana 2019. Aquest premis suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional.

La Medalla al Mèrit Sardanista s'atorga a Santi Ferrerfàbrega per la seva llarga trajectòria sardanista. El guardonat va ser president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya entre altres entitats.

La Medalla al Mèrit Musical és per a Marc Timón, per la seva aportació com a compositor de sardanes, música per a cobla, obres corals i per a orquestra.

La Medalla al Mèrit de la Dansa s'atorga a Josep Clos per la seva dedicació, durant més de 70 anys a l'ensenyament de les danses tradicionals, recuperant-ne la coreografia i la música.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, la categoria a la Dedicació s'ha guardonat a Ramon Julià, amb un fosn documental de més de 17.00 sardanes. A Jaume Pagès de l'Agrupació Sardanista Granollers, per la seva tasca durant 35 anys al front de la revista Anella, i a Rosa Maria Soler, per la seva activitat d'ensenyament de la sardana en poblacions del Tarragonès i durant 30 anys.

El Premi a la Continuïtat és per a l'Agrupació Sardanista de Juneda, l'Aplec de Badalona i el concurs de colles de Palamós pels 75 anys de trajectòria. Pels seus 50 anys a l'Agrupació d'Aplecs de les Comarques Gironines, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, l'Aplec de Primavera de Torelló i els concursos de colles de Vilanova i la Geltrú i de Lloret de Mar.

A Mitjans Audiovisuals es guardona Josep Loredo, pel seu blog http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com/. També a Ventura Pons, director de la pel·lícula Miss Dalí i al disc Perfum Mediterrani de la cobla Mil·lenària. 

A la Promoció i Difusió es concedeix a Jordi Prat i Coll i a les Iniciatives Renovadores a l'Agrupació Cultural Folklòrica Olesa Sardanista. 

Els Premis en la categoria del Foment d'Estudis Sardanistes guardonen l'Ajuntament de Bellpuig per la Beca Josep M. Bernat per a joves instrumentistes de cobla i a Josep Maria Simón pel seu estudi "La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible?".
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA