Sardalleida

Judit Teixiné s'incorpora a la Junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Judit Teixiné s
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Ocuparà la secretaria de la Federació en substitució d'Albert Martín

Judit Teixiné, ratificada com a nova secretària de la FSCLL en la passada assemblea de l'entitat del passat dissabte 6 d'abril, té 24 anys, és  natural de Rosselló, Graduada en Educació Infantil, Màster en Psicopedagogia i professora a la Universitat de Lleida.

Teixiné ha estat vinculada al món sardanista des de molt jove. Amb cinc anys, ballava sardanes amb el Grup Montserrat de Lleida. Ha estat monitora de sardanes per l'agrupació Amics de la Sardana d'Alguaire, en concret amb la colla "Els Merlinets" al llarg de tres anys conjuntament amb l'Ester Llovera.

Després de diversos intents, Teixiné aconseguir crear la colla "Purpurina" en la seva localitat natal de Rosselló. Actualment aquesta colla està formada per nens i nenes de 4 a 14 anys.

Com a sardanista ha ballat en les colles de competició; Dolç Infern de Lleida, Flor del Segrià d'Alguaire i en l'actualitat amb la colla Estol Espígol d'Agramunt.

Judit Teixiné, conjuntament amb Xavier Vall, va conduir l'acte de la Nit de la Sardana celebrat a Vallfogona de Balaguer el passat novembre de 2018.

De l'ensenyament sardanista destaca que: "intento mostrar i transmetre als nens i les nenes que la sardana és cosa d'equip, on tots i totes tenim el nostre lloc i som necessaris per poder donar el millor com a colla. Cadascú s'ocupa d'un aspecte diferent, però al moment d'actuar tothom té un paper important i tots som imprescindibles. Les sardanes, al cap i a la fi, s'han de sentir i t'han d'agradar, és per això que considero que des de ben petits i petites se'ls ha de donar l'oportunitat de descobrir i experimentar el món sardanista, aprofitant allò que els hi sembla més interessant i a poc a poc, anar introduint aspectes i esdeveniments nous". 

Per Carles Vall, president de la FSCLL, la incorporació de la Judit demostra que hi ha persones molt joves que són sardanistes, que volen treballar per la sardana i que reclamen el seu lloc en els espais on es prenen les decisions. Per Vall, Teixiné aportarà una visió nova, fresca i diferent i alhora, atraure més gent jove a participar en els òrgans directius de l'entitat i les sectorials.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA