Sardalleida

Trobada de Sardanistes Adults del Saltem i Ballem

Trobada de Sardanistes Adults del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Ajuntament d'Almacelles

23a edició de l'Aplec de la sardana d'Almacelles

El dissabte 1 de juny, la vila d'Almacelles es converteix amb l'epicentre del món sardanista lleidatà amb la celebració de la 24a Trobada Sardanista Adults del programa d'ensenyament "Saltem i Ballem" i la celebració del 23è Aplec de la Sardana  de la vila. En la mateixa jornada, Almacelles serà la seu de la proclamació del Pubillatge Comarcal del Segrià 2019.

Els actes s'iniciaran a les 5 de la tarda a la Rambla de la Generalitat amb l'inici de l'aplec. Paral·lelament,  a 2/4 de 6 de la tarda i a la Plaça de la Vila, es durà a terme el Seguici de Pubiles i Hereus, acompanyats de les autoritats i del grup de batucada "BATZAC" d'Almacelles. 

A 2/4 de 7 de la tarda, l'aplec serà l'escenari de la Trobada d'Adults del Saltem I Ballem, en la mateixa Rambla de la Generalitat i la qual, tancarà la programació de tarda. La Trobada sardanista preveu acollir un centenar de sardanistes veterans d'arreu de la província.

Els sardanistes participants en la trobada es presentaran a ritme d'un galop interpretat per la cobla i a continuació ballaran la sardana "L'aplec de Torredembarra" d'en Xavier Forcada en la modalitat de lluïment i de set tirades i la sardana "Roca ventosa" d'en Jaume Bonaterra de cinc tirades i en la modalitat de Punts Lliures per les colles que així ho desitgin. La trobada acabarà amb la sardana de conjunt "L'Encís d'Almacelles" d'en Josep Capell i amb el repartiment d'obsequis a les colles participants. 

Els actes centrals de la proclamació del Pubillatge tindran lloc a les 8 de la tarda en el Parc d'Europa.

Tot seguit, i com és tradicional, en la Sala Polivalent es desenvoluparà el Sopar de Germanor i a continuació la segona part de les ballades de l'aplec en la mateixa sala.

En aquesta edició en seran dues les cobles encarregades de la part musical; La cobla Jovenívola d'Agramunt i la Punt.cat Cobla.

Exhibició de colles improvisades, servei de bar i sorteig de regals, per gentilesa dels més de seixanta establiments col·laboradors.

L'Aplec de la Sardana i la Trobada de Sardanistes Adults estan organitzats pels Amics de la Sardana d'Almacelles amb la col·laboració del Saltem i Ballem i amb el suport de l'Ajuntament d'Almacelles.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA