Sardalleida

La plaça de la Llotja de Lleida s'omple de color i música sardanista

La plaça de la Llotja de Lleida s
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Emoció i sorpreses en el 71è concurs de colles sardanistes organitzat pel GS Montserrat

La plaça de la Llotja de la ciutat de Lleida va ser l'escenari del 71è Concurs de Colles Sardanistes de la capital del Segrià. Un concurs en el qual van participar 16 colles d'arreu del territori en quatre categories i que va tenir moments molt emotius i sorpreses per part de l'organització en coincidir amb la celebració dels 45 anys de la fundació de l'entitat sardanista. 

El GS Montserrat va presentar les seves colles amb un espectacular galop d'entrada en el que hi va participar tots els sardanistes de totes les edats de l'entitat. El Grup, també va obsequiar a tots els presents en el concurs amb un vermut en finalitzar la competició.

L'estrena d'una sardana protagonitza el moment emotiu del concurs.

El concurs de colles sardanistes va ser el marc de l'estrena d'una sardana dedicada a Josep M. Roig, sardanista del GS Montserrat i monitor de sardanes. La sardana, del compositor Jeroni Velasco, va ser ballada en una gran rotllana de germanor amb la cobla al centre de la Plaça. 

Josep M. Roig, natural d'Alguaire, va ser president dels Amics de la sardana d'Alguaire al llarg de 5 anys. Durant la seva presidència es va reactivar el món sardanista a la població i es va reprendre l'aplec de la sardana. Va ser monitor de la colla Merlinets i des de fa dos anys a Alpicat on han reactivat la colla i l'aplec. Roig  també va ser dansaire de la Colla Flor del Segrià. 

Xalem dona la sorpresa amb l'estrena d'un nou vestuari.