Sardalleida

El Grup Sardanista Balàfia celebra una nova edició de la festa de cloenda del curs de sardanes.

El Grup Sardanista Balàfia celebra una nova edició de la festa de cloenda del curs de sardanes.
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La ballada comptarà amb l'estrena d'una sardana. 

El dissabte 8 de juny a partir de 2/4 de 8 del vespre, la plaça del Centre Cívic de Balàfia s'omplirà de sardanistes per celebrar un any més, la cloenda dels curs de sardanes que El Grup Sardanista Balàfia realitza cada any de setembre a juny.

Com és tradicional, un dels moments més esperats serà el de l'estrena d'una nova sardana, de la qual només podem avançar que és del compositor Martí de Joan, músic de la Cobla Contemporània responsable de la part ,musical de la ballada.

Recordem que la primera estrena d'una sardana en aquesta trobada sardanista va tenir lloc el 2004 amb la sardana "Balàfia"  també de Martí de Joan, el qual va repetir amb la composició "Lleida Sardanista 2011" que li va valer el Premi popular de la Sardana de l'any d'aquella edició. 

La cobla Contemporània interpretarà un programa de nou sardanes, del qual destaquem la recent estrenada el passat 12 de maig en el concurs de colles sardanistes de Lleida, "Al cor del Finet, la sardana és el batec" d'en Jeroni Velasco i també la compositor Jordi Feliu, "Brut Natura" dedicada a la colla sardanista de les Borges Blanques i estrenada recentment a Lleida amb motiu de la celebració dels 25 anys de la colla sardanista.

Altres sardanes del repertori són: "Balàfia, 25 anys de records" d'en Martí de Joan, "Font de Valldans" de Jeroni Velasco i dedicada a la colla sardanista de Ponts, "Fil d'or" de M. Mercè Navarro, "Los dos perxes" d'Amadeu Escoda i tancarà el programa "Sardaxou – Dibuixos i Trons" d'en Jeroni Velasco.

Fem menció a banda de la interpretació de la Sardana "Blanes Festiu" d'en Josep Albertí, sardana escollida en aquesta anualitat per celebrar el Dia Universal de la Sardana que se celebrarà arreu del país el pròxim 16 de juny. 

El Grup Sardanista Balàfia ha mantingut, des dels seus inicis l'any 1993 fins a l'actualitat una important agenda sardanista. El Grup destaca per la seva participació en nombroses ballades i aplecs sardanistes d'arreu del nostre territori i en sortides i trobades en l'àmbit de país.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA