Sardalleida

Intens estiu sardanista

Intens estiu sardanista
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Aplecs, ballades i concerts de sardanes omplen les nits d'estiu a les comarques de Lleida

Amb l'arribada de l'estiu, les places i carres de pobles i ciutats de les nostres contrades s'omplen de música i dansaires en els nombrosos actes sardanistes programats fins a finals de setembre. Amb la pausa estiuenca dels concursos de colles sardanistes, són els aplecs els que prenen el relleu a les nits d'estiu.

15 aplecs sardanistes programats fins a finals de setembre

Els caps de setmana de l'època estival concentren, en les nostres comarques, la majoria de les trobades o aplecs sardanistes. Un estiu amb aniversaris molt destacats,  com els 25 anys dels aplecs de Rosselló i Torregrossa o els 30 anys dels aplecs de Bellvís o Bell-lloc d'Urgell. 

L'agenda dels aplecs s'inicia el dissabte 15 de juny amb l'aplec de Torres de Segre, el segueix en el calendari l'aplec d'Agramunt el dissabte 29 de juny. El mes de juliol és el que concentra la major part de l'activitat sardanista amb la primera trobada en l'aplec de Rosselló del dissabte 6, el de Juneda el diumenge 7, Torregrossa el dissabte 13, Bellvís dissabte 20 i Arbeca tanca el mes de juliol amb l'aplec programat pel dissabte 27.

Les Borges Blanques enceta les trobades sardanistes del mes d'agost amb la celebració dels eu aplec el dissabte 3 d'agost. L'agenda continua amb els aplecs de Bell-lloc d'Urgell i d'Organyà programats pel dissabte 10 i tanca el més estiuenc per excel·lència el segon aplec d'Alpicat.

En el mes de setembre estan programats els aplecs de Bellpuig el diumenge 15 i el de Lleida pel dissabte 21. Tanca l'agenda d'aplecs anuals a la nostra demarcació l'aplec de Vilanova de Bellpuig el primer diumenge del mes d'octubre.

Exhibició de colles sardanistes a Golmés

El dissabte 3 d'agost, en el marc de la Festa Major, Golmés organitza la segona Exhibició de Colles Sardanistes de la província de Lleida. Amb un format de concurs, les colles participants es presenten al públic amb un galop i a continuació, ballaran dues sardanes, una de lluïment i una segona en la modalitat de Punts Lliures. 

El Campionat de Colles Sardanistes de la Territorial de Lleida emprendrà l'activitat en el mes de setembre amb la celebració dels concursos de colles sardanistes l'1 de setembre a Les Borges Blanques, el 7 a Vilanova de Bellpuig, Tàrrega el diumenge 8, Solsona dissabte 14, Ponts diumenge 15 i tanca el mes de setembre el concurs de Cervera el diumenge 22.

Ballades de sardanes a la fresca

El Consell Comarcal del Segrià organitza la 15a edició de Sardanes a la Fresca – Volta Comarcal de Sardanes al Segrià amb la programació de vuit ballades en diferents municipis de la comarca al llarg de l'estiu. 

La primera de les ballades tindrà lloc el divendres 5 de juliol a Alcarràs, per continuar el divendres 12 a Alguaire e, divendres 19 a Alpicat i tanca el mes de juliol amb la ballada programada pel divendres 26 a Torres de Segre. Les ballades dels divendres a la fresca del mes d'agost estan programades pel dia 2 a Alfés, el 9 a Aspa, el 23 a Puigverd de Lleida i tanca el programa estival del Segrià el divendres 30 d'agost a Torrefarrera. Les Cobles Lo Castell, Bellpuig Cobla, Tàrrega i Vents de Riella seran les encarregades de la part musical de les ballades.

Les Borges Blanques també ha programat tres ballades nocturnes per aquest estiu 2019. LA primera el diumenge 16 de juny, la segona el 14 de juliol i l'última el 24 d'agost. Les tres ballades amb la Cobla Vents de Riella.

Mollerussa programa una nova edició de sardanes a la fresca amb so digital pels dijous 11 i 18 de juliol i 1 i 8 d'agost. Les ballades es duran a  terme en el Carrer Lleida, lateral de l'Amistat. LA novetat ve marcada pel canvi de data del tradicional concert estiuenc de música de sardanes per a cobla que passa a celebrar-se el dissabte 27 de juliol en comptes dels divendres habituals. El concert que se celebrarà en el marc dels Jardins de la Comunitat de Regants del Canal d'Urgell ubicats en la ciutat de Mollerussa, programa aquest any un concert amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA