Sardalleida

Balaguer i Borges Blanques celebren el Dia Universal de la Sardana

Balaguer i Borges Blanques celebren el Dia Universal de la Sardana
Autoria imatge: Albert Masague

Ballades de sardanes a les dues capitals de comarca per commemorar la diada sardanista

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques va programar la sardana "Blanes Festiu" de Josep Maria Albertí, composició escollida per celebrar el Dia Universal de la Sardana, en la primera de les ballades a la fresca a la capital de les Garrigues el passat diumenge 16 de juny.

La ballada va tenir lloc el diumenge 16 de juny a les 8 del vespre en la Placeta del Terrall amb la cobla Vents de Riella d'Agramunt.

Balaguer també es va sumar a la celebració de la diada sardanista amb l'organització per part de totes les colles sardanistes i l'Ajuntament de la ciutat d'una ofrena al Sant Crist i posterior ballada.

L'acte es va iniciar a les 10 del matí en la Basílica del Sant Crist amb una missa i ofrenes sardanistes. La Bellpuig Cobla va interpretar la Sardana "Blanes Festiu" al final de la celebració, la qual va ser ballada en una rotllana formada per representants de totes les colles balaguerines presents a l'acte.

Un cop finalitzada la missa es va celebrar un esmorzar i posterior ballada en la zona enjardinada al costat de la Basílica.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012. Se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan. Segons la Confederació; "El Dia Universal de la Sardana vol difondre la nostra dansa i el so de la cobla arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada".
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA