Sardalleida

25 anys d'aplec de la sardana a Rosselló

25 anys d
Autoria imatge: Colla Purpurina

La trobada sardanista tindrà lloc el dissabte 6 de juliol

La Vila de Rosselló es prepara per acollir una edició molt especial de l'aplec de la Sardana. La trobada sardanista arriba a la seva 25a edició amb ganes renovades i la mirada posada en el futur.

Els actes s'iniciaran a les set de la tarda a l'església parroquial de Rosselló, amb una missa per celebrar el destacat aniversari, en la qual participaran amb una cantata, la Coral  Flor d'Espígol de Rosselló i clourà amb una sardana ballada per les colles locals "Ginesta i Roselles", "Orgull Català" i "Purpurina".

A partir d'1/4 de 8 de la tarda en la Plaça de l'Església, i després de la benvinguda per part de les autoritats, s'iniciarà la primera de les dues ballades de què consta l'aplec. Remarcar, que la Cobla Jovenívola d'Agramunt, responsable de la part musical, també celebra els 25 anys com a cobla de l'aplec.

Les dues ballades, de 9 sardanes de 7 tirades, comptarà amb un variat  repertori amb autors consagrats i d'altres d'actuals del panorama sardanista. Així, els dansaires podran gaudir i ballar composicions d'en Carles Santiago, Joan Lázaro, Francesc Mas Ros, Ricard Viladesau, Jordi León, Joan Jordi Beumala o Josep Saderra entre altres.

Per tancar la primera part, les colles locals ballaran la Sardana Colla Roca. En la ballada de nit la Colla Estol- Espígol d'Agramunt realitzarà una exhibició en la modalitat de Punts Lliures interpretant la sardana Gresca Pirat d'en Xavier Piñol. La composició d'en Josep Capell, La Tia Pepa la defensaran les Colles Improvisades.

Entre les dues ballades, l'organització ofereix a totes i tots els sardanistes la possibilitat de participar del sopar de germanor. 

Rosselló aposta per l'ensenyament de la sardana als més menuts de la vila, i la potenciació de noves colles sardanistes per  continuar amb la tradició sardanista. Aquest fet es veurà plasmat en l'aplec amb la participació de les tres colles infantils de Rosselló: "Ginesta i Roselles", "Orgull Català" i "Purpurina".

L'Aplec és organitzat per l'Ajuntament de Rosselló amb la col·laboració de la Coordinadora d'Aplecs de les Comarques Lleidatanes, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i la Unió d'Aplecs de Catalunya.


0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA