Sardalleida

Torregrossa, 25 anys d'Aplec de la Sardana

Torregrossa, 25 anys d
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Torregrossa

L'Agrupació Sardanista de Torregrossa pendent de trobar relleu per la seva continuïtat

Un dels aplecs amb més càrrega emocional que tindran lloc en terres lleidatanes aquest any serà, sens dubte, l'aplec de la Sardana de Torregrossa.

L'Agrupació Sardanista de la vila, amb la Lourdes Martí al capdavant, treballen des de fa molt de temps en la cerca de relleu generacional per poder continuar amb la tasca de l'entitat, fet però, que sembla improbable que succeeixi.

Per aquest motiu, el 25è Aplec de la Sardana de Torregrossa, a hores d'ara serà l'últim que se celebri a la vila. En paraules de la presidenta. "Hem arribat al quart de segle, als 25 anys de l'aplec, però aquest ens serà l'últim"

La trobada sardanista tindrà lloc el dissabte 13 de juliol a partir de les 8 de la tarda en la Pista Poliesportiva descoberta. L'aplec es dividirà en dues ballades i comptarà amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt en la ballada de tarda i amb la Bellpuig Cobla en la de la nit.

L'Agrupació ofereix a totes i tots els sardanistes que hi participin la possibilitat de sopar en el mateix indret de l'aplec. 

Pel que fa al repertori, les dues cobles han programat sardanes que cobreixen un gran ventall d'estils i d'autors clàssics com de molt actuals. Així els balladors gaudiran amb la Jovenívola d'Agramunt de sardanes tan apreciades com "Aigua Xelida" de Ricard Viladesau o d'actualitat com "Gresca Pirata" d'en Xavier Piñol entre altres.

La Bellpuig Cobla també ha programat un variat repertori com per exemple "Volerany" de Manel Saderra i una de les més noves del repertori sardanista com és "Montblanc Capital de la Sardana 2019" d'Alfred Abad. Les dues ballades de l'Aplec seran de 9 sardanes de set tirades.

El programa de l'aplec el completa el sorteig de regals gràcies a la col·laboració del comerç i empresa de Torregrossa i la ballada de les Colles Improvisades.

L'Agrupació Sardanista de Torregrossa està formada per Lourdes Martí, com a presidenta, Maricel Reig, tresorera, Zacaries Recio, secretari i les vocals; Maria Gelonch, Rosa Maria Solsona, Rosa Maria Garcia, Maria Dolors Martí i compta amb la col·laboració d'en Ramon Manuel Ribelles i Maria Rosa Segarra.

L'Aplec és organitzat per l'Agrupació Sardanista de Torregrossa amb el suport de l'Ajuntament de Torregrossa.

Els aplecs de la sardana compten també amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i la col·laboració de la Coordinadora d'Aplecs de les Comarques Lleidatanes, la Unió d'Aplecs de Catalunya, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i la Confederació Sardanista de Catalunya.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA