Sardalleida

"Golmés vila del Pla" nova sardana d'Òscar Barqué

"Golmés vila del Pla" nova sardana d
Autoria imatge: Josep Blasi

La peça musical compta amb una versió amb lletra per ser cantada

El músic i compositor golmesenc Òscar Barqué va estrenar una nova sardana el passat dissabte 3 d'agost en la 2a Exhibició de Colles sardanistes en el marc de la festa major de la població.

"Golmés vila del Pla", nom de la sardana d'estrena, és un homenatge a la vila natal del compositor. En paraules d'en Barqué: "la sardana vol plasmar les vivències de l'autor amb la població i la seva gent". L'estrena va anar a càrrec de la Cobla Tàrrega i va ser ballada per tots els participants de les colles que van fer l'exhibició sardanista.

L'estrena d'una sardana sempre és una novetat molt apreciada pels seguidors sardanistes, però en aquesta ocasió per doble motiu. "Golmés vila del Pla" també compta amb una versió amb lletra per ser cantada. L'orquestra Maravella, va ser l'encarregada de la seva estrena en el concert de tarda que va tenir lloc el mateix dissabte en el Pavelló Salvador Ezquerra.

Òscar Barqué és professor de música, director musical de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i Fiscorn habitual de la Cobla Tàrrega i en altres formacions musicals. 

Com a compositor compta amb més d'una trentena de sardanes compostes. En aquest any 2019  Barqué ha estrenat quatre sardanes; "Nadal a Mollerussa" El diumenge 6 de gener a Mollerussa, "Del Pilar a la ribera del Sió" el 26 de gener a Agramunt, "Dansaires del Peraire" en al final de curs del Col·legi Ignasi Peraire de Mollerussa  el 21 de juny i "Golmés vila del Pla" el dissabte 3 d'agost a Golmés. 

La 2a Exhibició de colles sardanistes de Golmés va aplegar més de 300 persones en el Pavelló Salvador Ezquerra que van gaudir de les habilitats sardanistes dels dansaires, els quals també van participar en la ballada oberta a tot el públic assistent. Les Colles participants van ser; "Saltirons" en categoria Alevins i "Noves Branques" en Infantils ambdues de Vilanova de Bellpuig. En categoria Gran, el "Grup Sardanista" de Balàfia, "Dansaires del Pi" d'Alpicat, "Verge del Miracle" de Balaguer, "Brut Natura" de les Borges Blanques i "Somnis del Pla" de Mollerussa.

El pròxim concurs de colles sardanistes de la territorial de Lleida i puntuable pel campionat tindrà lloc el pròxim diumenge 1 de setembre a les Borges Blanques.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA