Sardalleida

Alpicat aposta per la sardana

Alpicat aposta per la sardana
Autoria imatge: Dansaires del Pi

El dissabte 24 d'agost se celebrarà una segona edició de l'aplec sardanista

La vila d'Alpicat celebrarà el pròxim dissabte 24 d'agost el segon Aplec de la Sardana gràcies a l'empenta de la Colla Dansaires de Pi i de l'Associació de Dones amb el suport de l'Ajuntament d'Alpicat.

L'aplec s'iniciarà a partir de 2/4 de 10 del matí en el Parc del Graó i comptarà amb les cobles Contemporània i Jovenívola d'Agramunt que interpretaran un total de 18 sardanes d'un variat repertori que de ben segur complaurà els gustos dels sardanistes participants. La Colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, participarà en l'aplec amb una exhibició de Punts Lliures. 

L'organització però, oferirà a partir de les 9 del matí, un esmorzar a preus populars per a tothom que desitgi agafar forces abans de la ballada. També al migdia, obsequiaran als participants amb un vermut de germanor, moment en el qual se sortejaran els lots de productes de les gairebé trentena d'empreses i comerços de la vila i altres poblacions que han col·laborat amb l'organització.

Aquesta segona edició de l'aplec consolida la recuperació del moviment sardanista a Alpicat amb la creació d'una agenda pròpia d'activitats i la participació de Dansaires del Pi en aplecs, ballades i exhibicions en altres poblacions lleidatanes.

A banda de l'Aplec, Alpicat ha estat una de les seus de la 15a edició de Sardanes a la fresca-Volta Comarcal de Sardanes del Segrià. Concretament la ballada va tenir lloc el divendres 19 de juliol a les 10 del vespre a l'Espai Poliesportiu amb la Cobla Tàrrega i la participació de més de 300 dansaires d'arreu del territori.

Dansaires del Pi, en record de l'antiga colla sardanista de la vila, va sorgir del curs de sardanes organitzat per l'Associació de Dones d'Alpicat amb en Josep Maria Roig i l'Eudald Roig al capdavant. L'èxit de la convocatòria ha consolidat el grup, en el que hi participen 35 persones i esperen incrementar el nombre a partir de la tardor en una nova edició del curs de sardanes.

Dansaires del Pi va debutar com a grup en la Trobada de Sardanistes Adults, organitzada pel Saltem i Ballem, que va tenir lloc a Torres de Segre l'any 2018. A partir d'aquell moment, la colla ha participat en les dues edicions de l'Exhibició de Colles Sardanistes a Golmés, en nombroses ballades del cicle "Volta Sardanista Comarcal del Segrià" Organitzada pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració dels ajuntaments participants i en nombrosos aplecs de la sardana com el de Rosselló, Borges Blanques o Alguaire entre altres. També ha participat en la Trobada Sardanista d'adults que es va celebrar a Almacelles el dissabte 1 de juny de 2019.

El passat mes d'abril, el Col·lectiu Cultural Cap Pont, va distingir al Grup Dansaires del Pi amb el lliurament d'una placa en reconeixement a tota la tasca desenvolupada en tan poc temps i com exemple de tenacitat i voluntat.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA