Sardalleida

Alguaire celebra la novena edició de l'Aplec de la Sardana

Alguaire celebra la novena edició de l
Autoria imatge: Amics de la sardana d'Alguaire

La cita sardanista tindrà lloc el dissabte 7 de setembre

La Plaça de la Sardana d'Alguaire serà, un any més, el punt de trobada de tots els amics de la sardana que vulguin participar en la novena edició de l'aplec el pròxim dissabte 7 de setembre.

La trobada sardanista s'iniciarà a 2/4 de 8 de la tarda amb la primera de les ballades de sardanes a càrrec de la cobla agramuntina Vents de Riella. En la segona de les ballades, la cobla Contemporània serà l'encarregada del repertori musical que s'iniciarà als voltant de 2/4 d'11 de la nit.

L'organització ofereix a tots els assistents, la possibilitat de participar en el sopar de germanor prèvia reserva per tal de garantir el bon servei. També els participants gaudiran d'una exhibició de sardanes en la modalitat de Punts Lliures a càrrec de la colla Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, actual campiona en aquesta modalitat sardanista. Concurs de colles improvisades i sorteig de lots de productes locals conformen el programa de l'aplec.

Pel que fa al repertori, cal destacar l'aposta pel maridatge d'autors clàssics amb contemporanis per part de la cobla Vents de Riella. "Ànima d'aplec" d'en Carles Santiago, "Imparables" d'Alfred Abad o "L'Aplec jove" de Jordi Molina s'enllacen amb sardanes de compositors considerats clàssics com Tomàs Gil i Membrado (El nostre Joan) Eduard Toldrà (Camperola) o Josep Albertí (Blanes Festiu). Recordem que la sardana d'Albertí ha estat la sardana escollida per celebrar el Dia Universal de la Sardana en l'edició 2019.

Per la seva banda, la cobla Contemporània, presenta un repertori característic de la formació, amb sardanes compostes per músics de la formació i altres sardanes de molta actualitat, com per exemple; "De tots colors" d'en Xavier Ventosa, "Summermabo" d'en Gerard Pastor, "Amb dos cordons" d'en Joan Làzaro o "Mar, música i amics" d'en Lluís Alcalà entre altres, que de ben segur faran el delit dels sardanistes que ompliran la Plaça de la Sardana. Destacar del repertori, la sardana "Al cor del Finet, la sardana és el batec" d'en Jeroni Velasco dedicada a Josep M. Roig, destacat monitor i sardanista de la població.

La realització de la novena edició de l'Aplec de la Sardana d'Alguaire, consolida la trobada, no tan sols en el calendari sardanista de la vila, sinó també en l'agenda d'activitats sardanistes de la demarcació de Lleida.  

Els Amics de la Sardana d'Alguaire, entitat presidida per Ester Llovera, compta amb una important agenda sardanista al llarg de l'any. L'entitat és l'organitzadora de l'aplec de la sardana i de la resta d'activitats relacionades amb el món sardanista que es duen a terme en la localitat, com per exemple, ser la seu d'una de les ballades de la Volta Sardanista al Segrià organitzat pel Consell Comarcal del Segrià, les ballades a la fresca al llarg de l'estiu, els cursos de sardanes que porten a terme al llarg de l'any o la conferència del tible Xavier Piñol entre altres activitats. 

Els Amics de la Sardana d'Alguaire compten amb el suport de l'Ajuntament d'Alguaire per la realització de l'aplec així com per la resta de les activitats sardanistes.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA