Sardalleida

Concurs de colles sardanistes a les Borges Blanques

Concurs de colles sardanistes a les Borges Blanques
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

10 colles sardanistes participen en el concurs de Borges Blanques puntuable pel campionat de la territorial de Lleida

El diumenge 1 de setembre, La vila de Les Borges Blanques celebra una nova edició del Concurs de Colles Sardanistes, puntuable pel Campionat de la Territorial de Lleida  organitzat per l'Acstell.

El concurs, el qual arriba a la seva 42a edició, tindrà lloc a partir de les 12 del migdia en la Plaça 1 d'octubre amb la Cobla Maricel en l'apartat musical.

Les colles entraran a la plaça al ritme d'un Galop a tall de presentació davant el públic assistent. Seguidament, les colles demostraran les seves habilitats sardanistes, ballant la primera sardana de lluïment. La sardana revessa posarà a prova les habilitats en l'oïda musical dels revessaires de cada colla per tal d'esbrinar la sardana revessa. La segona sardana de lluïment tanca aquesta modalitat i la suma dels punts de les dues sardanes donaran els guanyadors en aquesta modalitat. 

La sardana de Punts Lliures, modalitat en la qual les colles interpreten la sardana amb punteig i passos de la seva pròpia creació, però que han de complir certes normes de competició, farà gaudir i de ben segur sorprendrà a tot el públic assistent.

En el concurs de Borges Blanques hi participen un total de 10 colles en diferents categories. En Alevins, els sardanistes més petits, hi competiran les colles "Dimoniets" i "Petits Dimoniets" ambdues del Grup Sardanista Montserrat de Lleida. En Infantils i Juvenils hi participaran les colles  "Escarlata" i "Guspira" respectivament, també les dues del GS Montserrat de Lleida.

En categoria Gran les colles participants són: "Somnis del Pla" de Mollerussa,  "Xalem" de Bellvís, "Dolç Infern" de Lleida, "Font de Valldans" de Ponts, "Verge del Miracle" de Balaguer i la colla amfitriona "Brut Natura" de les Borges Blanques.

La proximitat amb les vacances del mes d'agost és un factor clau en el moment de decidir la participació en el concurs de les Borges Blanques, ja que molts dansaires s'acaben d'incorporar en els assaigs o encara gaudeix del període estival, sobretot en les categories dels més petits.

La classificació provisional, resultat dels cinc concursos realitzats a la primavera; Almacelles, Mollerussa, Lleida, Agramunt i Ivars d'Urgell, situa en els primers llocs de les classificacions  en categoria Aleví a la colla "Dimoniets" de Lleida seguits per "Petits Dimoniets" també de Lleida, "Esclat de Primavera" d'Almacelles i "Saltirons" de Vilanova de Bellpuig.

En categoria Infantil la colla "Escarlata" de Lleida lidera la classificació per davant de "Noves Branques" de Vilanova de Bellpuig i "Demà Jovencells" de Cervera.

"Guspira" de Lleida, amb un concurs més en participació que la seva competidora "Esbarzer" d'Agramunt, ocupa la primera posició en categoria Juvenil en un interessant i ajustat duel per part d'aquestes dues joves colles sardanistes.

I finalment, en categoria Gran, la primera posició provisional d'aquesta 45a edició del Campionat de les terres de Lleida l'ocupa la colla "Dolç Infern" de Lleida, seguida per; "Verge el Miracle" de Balaguer i "Xalem" de Bellvís empatades a punts en el segon lloc. A continuació les colles; "Font de Valldans" de Ponts, "Estelats" d'Agramunt, "Somnis del Pla" de Mollerussa, "Estol-Espígol" d'Agramunt, "Jovencells" de Cervera, "Brut Natura" de les Borges Blanques, "Flor del Segrià" d'Alguaire i  "Sol Ixent" de Vilanova de Bellpuig. 

Les pròximes cites del concurs tindran lloc el dissabte 7 de setembre a Vilanova de Bellpuig i el diumenge 8 de setembre a Tàrrega.

El concurs de Colles Sardanistes de les Borges Blanques és organitzat per l'Agrupació Sardanista amb el Suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques i la col·laboració de l'Acstell, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA