Sardalleida

Aplec de la Sardana de Lleida el dissabte 21 de setembre

Aplec de la Sardana de Lleida el dissabte 21 de setembre
Autoria imatge: Ajuntament de Lleida

Canvi d'ubicació al Pati de les Comèdies davant la Casa dels Gegants

El Pati de les Comèdies de la ciutat de Lleida acollirà la 53a edició de l'Aplec de la Sardana de la Capital del Segrià aquest dissabte 21 de setembre. Un canvi d'ubicació que de ben segur contribuirà al bon desenvolupament de la trobada sardanista al centre de la ciutat. 

Aquesta nova edició de l'aplec sardanista vol, segons informa La Paeria;  "hi siguin presents els diferents vessants del sardanisme: escola, plaça i sardana esportiva". L'Aplec de la Sardana de Lleida és organitzat per La Paeria i compta amb la col·laboració de les entitats sardanistes de la ciutat.

L'Aplec s'iniciarà a 2/4 de 6 de la tarda amb l'acompanyament de la Cobla Tàrrega que interpretarà un repertori de 9 sardanes de set tirades en què destaquen dues composicions estrenades recentment. Els dansaires gaudiran de la sardana d'Òscar Barqué "Golmés, vila del Pla" estrenada el dissabte 3 d'agost en el transcurs de l'Exhibició de Colles de Golmés i dedicada a la seva vila natal i "Somnis i Confidències" dedicada a la desapareguda sardanista Nuria Santiveri, del músic i compositor Joan Farreny amb l'arranjament d'Òscar Barqué.

En la sessió de tarda hi participaran les colles del grup Sardanista Balàfia, del Grup Sardanista Montserrat de Lleida,(Dolç Infern, Guspira, Escarlata, Dimoniets i Petits Dimoniets), "Verge del Miracle" de Balaguer, "Noves Branques", colla infantil de Vilanova de Bellpuig i "Ara i Sempre", colla recuperada recentment (conformada per antics dansaires del Centre Cultural Lleidatà de Dansaires). Les colles ballaran en la modalitat de lluïment i punts lliures, les sardanes "Gràcies Pere" de Marc Timón i "Sardana núm. 5" de Xavier Ventosa.

La Cobla Tàrrega s'acomiadarà de l'Aplec interpretant la sardana "La colla dels tretze" d'en Carles Rovira conjuntament amb la Cobla Vents de Riella que serà l'encarregada de la part musical en la sessió de vespre.

La cobla interpretarà també un repertori de 9 sardanes de set tirades en el qual combina compositors molt actuals amb reconeguts clàssics. Així els dansaires podran ballar "Roses del Brull" d'en Joaquim Serra, "Hermínia" d'en Ricard Viladesau o "Virgínia" de Martí de Joan entre altres.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA