Sardalleida

Èxit de públic i participació en el concurs de Verdú

Èxit de públic i participació en el concurs de Verdú
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Xalem de Bellvís aconsegueix el primer lloc de la classificació

El concurs de colles sardanistes de Verdú, celebrat el dissabte 5 d'octubre a les 7 de la tarda a la Plaça Major de la vila, va aplegar a un nombrós públic al voltant de les colles participants en el concurs.

Les 15 colles inscrites en les diferents categories van ballar les dues sardanes de Lluïment, la Revessa i la de Punts Lliures al compàs de la música interpretada per la Cobla Tàrrega.

En categoria Gran la colla sardanista "Xalem" de Bellvís es va aconseguir el primer lloc per davant de "Blanca Espurna" de Sitges seguides de "Verge del Miracle" de Balaguer, "Estol-Espígol" d'Agramunt, "Font de Valldans" de Ponts, "Sol Ixent" de Vilanova de Bellpuig, "Brut Natura" de les Borges Blanques i "Estelats" d'Agramunt.

En categoria Juvenils la colla agramuntina "Esbarzer" no va tenir contrincant i en Infantils "Demà Jovencells" de Cervera va avançar a "Escarlata" de Lleida. En la categoria dels més petits, els Alevins, el primer lloc en aquesta ocasió va ser per "Dimoniets" de Lleida seguits per "Saltirons" de Vilanova de Bellpuig i "Petits Dimoniets" també de Lleida.

En la modalitat de Punts Lliures en el Grup A, el primer lloc va ser per "Estol-Espígol" seguits de "Estelats" la segona colla del Grup Estol. "Brut Natura" va ser la tercera colla participant. En el grup B "Petits Dimoniets" es va proclamar en primer lloc per davant de "Dimoniets" l'altra colla del Grup Sardanista Montserrat.

En la modalitat de sardana revessa, els revessaires de les colles sardanistes no van estar encertats en l'esbrinament del tiratge de la sardana "Revessa número 17" del compositor Marc Santiago. "Estol-Espígol" va ser l'única colla que va encertar el tiratge i aconseguir tancar-la correctament. "Blanca Espurna endevina el tiratge de llargs i Esbarzer el de curts.

En el concurs de Verdú no hi va participar la colla "Dolç Infern" de Lleida perquè va coincidir amb el concurs de Cassà de la Selva, puntuable pel Campionat Gran de Catalunya.

El concurs s'emmarca en les Festes de la Verema i el Vi de Verdú. El Sr. Ramon Cardona, regidor de l'ajuntament, va lliurar els records als representants de les colles participants.

El Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma entra en la recta final. Preixana el diumenge 20 i Bellvís el diumenge 27 d'octubre seran els últims concursos abans de la gran final de Balaguer del pròxim 10 de novembre. VÍDEO RELACIONAT0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA