Sardalleida

Golmés i Linyola estrenen concurs de colles i primer aplec a Ponts el 2020

Golmés i Linyola estrenen concurs de colles i primer aplec a Ponts el 2020
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Es manté el nombre de concursos de colles sardanistes i els aplecs de la sardana

De les dades recollides per configurar l'Agenda Sardanista pel pròxim any 2020, es desprèn un balanç positiu en el nombre de concursos de colles sardanistes organitzats per l'Acstell i també en el total d'aplecs sardanistes amb el suport de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes.

Malgrat les notícies d'abandonament de l'activitat per part d'un parell d'entitats, per la pròxima anualitat s'han programat un total de 17 concursos de colles sardanistes. Com a novetat, destacar que l'exhibició de colles de Golmés passa a ser concurs oficial puntuable pel campionat amb una nova data, el dissabte 13 de juny a la tarda. També la recuperació del concurs de Linyola que se celebrarà el diumenge 24 de maig.

Es confirmen els dos concursos individuals de sardana revessa que se celebren a les nostres contrades, concretament el 9 de febrer a Cervera i l'11 d'octubre a Mollerussa. El concurs de colles de Ponts recupera la seva data tradicional el mes de febrer, concretament el diumenge 23, inaugurant el campionat. 

La resta de concursos seran; l'1 de març a Almacelles, 19 d'abril a Mollerussa, 10  i 30 de maig a Lleida i Agramunt respectivament. L'ajuntament de Borges Blanques ha confirmat l'organització del concurs de colles pel diumenge 6 de setembre. També se celebraran en aquest mes els concursos de Vilanova de Bellpuig, el dissabte 5, Tàrrega el diumenge 13 i Cervera el diumenge 27. Pel mes d'octubre s'han programat els concursos de Verdú el dissabte 3 i el de Bellvís el diumenge 25.

Balaguer tancarà l'agenda de concursos el diumenge 8 de novembre amb la Gran Final – Trofeu Ciutat de Balaguer. Queda per confirmar la data del concurs d'Ivars d'Urgell que tradicionalment se celebra a principis de juny.

Ponts estrena aplec de la sardana

La vila de Ponts entra en el circuit amb l'organització del 1r. Aplec de la Sardana que tindrà lloc el dissabte 22 d'agost. Amb aquesta nova incorporació seran un total de 20 trobades sardanistes programades per l'any 2020, sempre tenint present que l'agenda no està tancada i si pot sumar algun mes.

Una segona novetat, l'aplec de Juneda, que se celebrava un diumenge per a tarda, passa a celebrar-se el dissabte 11 de juliol en quedar aquesta data lliure per no programar-se el de Torregrossa. 

També l'Aplec de Borges Blanques està pendent de programació, esperant l'anunciat canvi generacional en la junta de l'agrupació borgenca, o si se'n fa càrrec una altra entitat.

Preixana obre l'agenda d'aplecs el 13 d'abril coincidint amb la festivitat del Dilluns de Pasqua. En el mes de maig, Tàrrega el 17 i  Mollerussa el 23. El mes de juny compta amb cinc aplecs programats; Almacelles el dia 6, Torres de Segre el 20, Alpicat el 21, I Agramunt i Andorra la Vella el dissabte 27.

En el mes de juliol s'han previst els aplecs de Rosselló el dia 4, Juneda l'11, Bellvís el 18 i Arbeca el 25. Bell-lloc d'Urgell i Organyà celebraran els seus aplecs el dissabte 8 d'agost i el 22 del mateix mes ho farà la vila de Ponts. 

Alguaire, Bellpuig i Lleida celebren els respectius aplecs els dies 5, 13 i 19 de setembre i tanca l'agenda Vilanova de Bellpuig el diumenge 4 d'octubre.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA