Sardalleida

Taller d'instruments a la Nit de la Sardana

Taller d
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Dinàmiques de grup i jocs ompliran el Sardajove

Els sardanistes més joves seran els protagonistes absoluts de la primera hora de la Nit de la Sardana 2019 que se celebrarà en la vila de Bellcaire d'Urgell el pròxim 16 de novembre.

Els joves sardanistes de les categories Alevins, Infantils i Juvenils que formen part de les diferents colles de competició del Campionat de la Terra Ferma, compartiran a partir de les 6 de la tarda, activitats, jocs i dinàmiques de grup amb els nois i noies del col·legi Bonavista de Bellcaire d'Urgell.

Aquestes activitats volen fomentar els vincles entre els joves sardanistes perquè es puguin conèixer fora de l'ambient dels concursos de competició. En aquest marc distès poden compartir i intercanviar experiències fora de la pressió d'un concurs de colles.

A les 7 de la tarda entrarà en escena el Sextet de Cobla amb el "Taller d'instruments", el qual pretén donar a conèixer els instruments que formen part de la formació de cobla com el tible, la tenora, el contrabaix i el fiscorn. El taller comptarà amb una part teatralitzada amb la posada en escena del conte "Un dia amb en Pere Gallerí" del músic Òscar Barqué. L'autor, a través de les aventures del jove protagonista recorrent "un bosc encantat, en el qual els animals i les plantes, i fins i tot les pedres i el riu, podien parlar" introdueix músiques populars interpretades per diferents instruments.

El taller és obert a la participació de tothom que hi vulgui assistir per tal de fomentar dinàmiques entre la massa social sardanista independentment de l'edat de cadascun dels participants. Posteriorment els músics explicaran amb més detall les característiques tècniques de cadascun dels instruments i la seva funció dins de la formació musical de cobla.

L'èxit del taller d'instruments, el qual és desenvolupar per primera vegada en la cloenda del curs de monitors i monitores, en el qual també van assistir representants d'entitats i agrupacions, ha encoratjat a l'organització de la Nit de la Sardana a programar-lo i ampliar-lo com a activitat participativa en aquesta especial trobada sardanista.

El Sextet de Cobla està format pels músics; Eduard Arribas al contrabaix; Miquel Hortigüela a la guitarra, Òscar Barqué al fiscorn, Jaume Torné, trompeta, Joan Farreny Seguí tenora i Joan Farreny Calafell al tible i flabiol.

Sopar Nit de la Sardana

Un cop finalitzades les activitats de tarda i el lliurament dels obsequis i reconeixements del 45è Campionat de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes organitzat per l'Acstell, s'iniciarà la sessió de nit amb el lliurament del premi Rotllana i el premi Sardalleida. Tot seguit se servirà el sopar, en el mateix pavelló poliesportiu, esperant  comptar amb més de 300 persones. 

Inscripció en línia:

Premis

El premi Rotllana és un guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats que estan vinculades o no directament al món sardanista de les nostres comarques, ajuden a difondre i normalitzar les sardanes des de la seva quotidianitat. I al mateix temps contribueixen a donar al sardanisme una projecció exterior.

El premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El premi és consensuat per totes les sectorials.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA