Sardalleida

Òscar Barqué guardonat amb el premi Sardalleida

Òscar Barqué guardonat amb el premi Sardalleida
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El músic va rebre el premi en el transcurs de la Nit de la Sardana 2019

Sardalleida, guardó que lliura la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida conjuntament amb les sectorials de l'entitat, va ser atorgat al músic golmesenc Òscar Barqué Farrús, en reconeixement a una dilatada carrera musical, per l'exitosa carrera com a compositor de sardanes i pel seu constant interès en la cerca de nous projectes musicals.

Com a compositor, amb més d'una trentena de sardanes, cal destacar l'autoria de "Mollerussa Capital de la Sardana 2016", "Verdú a Sant Flavià", "El mestre del poble" o les tres últimes: "Nadal a Mollerussa" estrenada en la capital del Pla d'Urgell el passat 6 de gener de 2019, "Del Pilar a la Ribera del Sió" inclosa en l'enregistrament dels trenta anys de la Cobla Jovenívola d'Agramunt de la qual és l'actual director musical, estrenada a Agramunt també el gener d'aquest any i "Golmés vila del Pla" estrenada a Golmés el primer cap de setmana d'agost del 2019 en el marc de la Festa major de la població.

Explorador incansable de les diferents musicalitats dels instruments, a l'estiu del 2018 va engegar el projecte "Sextet de Cobla" una nova formació musical amb base els instruments d'una cobla però amb altres aportacions instrumentals. Podríem definir el Sextet de Cobla com un laboratori musical on experimentar amb diversos estils musicals entre ells la sardana.

Òscar Barqué (Golmés, setembre de 1973) Inicia els seus estudis musicals amb el piano als 14 anys a l'Escola Municipal de Música Isidre Roig de Bellpuig. És en aquesta escola on descobreix la música per a cobla i té el primer contacte amb la creació musical de la mà d'en Lluís Guzmán, professor de llenguatge musical. Continua la seva formació en el Conservatori Municipal de Música de Cervera, on el seu antic professor, en Guzmán, li descobreix la composició en les classes d'harmonia, que el marcaran ja per sempre en el món de la composició. Estudia també en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i en el Conservatori Superior de Música de Saragossa on acaba els estudis amb l'especialitat de trombó de vares.

Al llarg de la seva carrera musical, ha format part de la Cobla Tres Turons de Bellpuig, la Bellpuig Cobla, la Jovenívola d'Agramunt i actualment forma part de la Cobla Tàrrega. També ha participat i col·laborat tant en projectes musicals com en audicions amb rellevants formacions d'arreu del nostre país.

El premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El Premi Sardalleida és un guardó que lliura la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el Saltem i Ballem, la Coordinadora d'Aplecs i l'ACSTELL.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA