Sardalleida

La colla Escarlata de Lleida es proclama campiona de Punts Lliures 2019

La colla Escarlata de Lleida es proclama campiona de Punts Lliures 2019
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Més de 130 sardanistes lleidatans van participar en el campionat

El diumenge 24 de novembre el pavelló Sant Narcís del Grup Excursionista i Esportiu Gironí, va ser la seu del Campionat de Catalunya de Punts Lliures 2019. Les 700 localitats de la instal·lació esportiva es van omplir de gom a gom per tal de gaudir de l'espectacle sardanista.

La demarcació de Lleida va ser la més nombrosa amb la participació de 8 colles sardanistes i més de 130 dansaires del total de 22 colles participants en el campionat en les cinc categories de competició.

Pel que fa a la competició en categoria Infantil, després d'una disputada final la colla "Escarlata" de Lleida va aconseguir revalidar el títol de campiona aconseguit l'any passat en Montblanc. 

En Alevins el campionat el va aconseguir la colla "Trapelles" de Sabadell, en categoria Juvenil el triomf va ser per la colla "Maig" de Barcelona, en Grans per "Mans Amigues" de Cassà de la Selva i en Veterans per "Aires Gironins" de Girona.

Les colles lleidatanes van demostrar l'excel·lent nivell de competició d'aquesta modalitat sardanista a les contrades de la Terra Ferma. Les colles participants van ser: Dimoniets, Petits Dimoniets, Escarlata, Guspira i Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat, Estelats i Estol-Espígol del Grup Sardanista Estol d'Agramunt i en Veterans la Colla Somnis del Pla de Mollerussa que debutava en el Campionat.