Sardalleida

Lliurament dels Premis Capital de la Sardana a Perpinyà

Lliurament dels Premis Capital de la Sardana a Perpinyà
Autoria imatge: Capital de la Sardana

Presentació de la Guia Sardanista i la Capital de la Sardana 2022

Segona informa la Confederació Sardanista de Catalunya, aquest proper dissabte 14 de desembre, Perpinyà acull a 2/4 de 5 de la tarda al Teatre l'Arxipèlag, un triple esdeveniment de rellevància al món de la sardana i la cobla: es presentarà la "Guia Sardanista 2020" i el projecte de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020; s'hi nomenarà la "Capital de la Sardana 2022" i s'hi lliuraran els Premis Capital de la Sardana d'enguany, que es van anunciar el passat mes de març.

L'esdeveniment oferirà un concert amb la Mil·lenària. S'hi interpretaran diverses obres, sobretot sardanes d'autors com , però també el poema simfònic per a cobla Puigsoliu, de Joaquim Serra. A més a més, a les 15:30 h. hi haurà una ballada de 3 sardanes, just davant del Teatre.

A la sessió hi assistirà Jean-Marc Pujol, alcalde de Perpinyà i Daniile Pagès, regidora adjunta de cultura de l'Ajuntament.

La Guia Sardanista és el llibret de referència pels sardanistes. S'hi recullen en ordre cronològic els aplecs i concursos de colles que se celebren a Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya, amb les dades de la població on es desenvolupa, l'hora, l'indret i les cobles que hi actuaran. Aquesta en serà la 19a edició, ja que es publica des del 2002.

La Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes, itinerant pel territori. Fins ara s'ha celebrat a Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018) i enguany a Perpinyà. El proper 2020 serà a Sant Feliu de Guíxols i el 2021 en serà Balaguer.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, són el màxim reconeixement del sector a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional.

Aquesta activitat l'organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, amb l'ajuda de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, ja que forma part dels actes d'aquest projecte. També compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, San Miguel i Cava Celler Vell, que al finalitzar oferirà una copa de cava per als assistents.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA