Sardalleida

Cloenda del curs Revesses.cat

Cloenda del curs Revesses.cat
Autoria imatge: Josep Blasi

El concurs en línia ha comptat amb la participació de 72 revessaires

El pròxim diumenge 12 de gener, a les 11 del matí, tindrà lloc la 8a cloenda presencial del curs virtual 'Revesses.cat' a la Societat Cultural i Esportiva La Lira de Barcelona. Serà una nova edició perquè aquells que han après, o han millorat, a resoldre revesses, es trobin. L'esdeveniment és gratuït i obert a tothom, segons publica la Confederació Sardanista de Catalunya en la seva pàgina web.

L'esdeveniment es planteja com un concurs individual de sardanes revesses, però amb un vessant lúdic. Així, hi sonaran 8 revesses i entre cadascuna d'elles hi haurà algun joc per a tothom, revessaires i públic, i premis per a tots. L'objectiu és que sigui un concurs-festa on tothom passi una jornada entretinguda, tot comptant revesses o tot escoltant les "versions enrevessades de sardanes ben conegudes per tothom".

Aquest 2019, Revesses.cat ha compactat amb la participació de  74 inscrits, dels quals un 30% d'ells hi participaven per primera vegada. Aquesta bona dada demostra que el projecte té interès i consolida la seva aposta difusora i pedagògica.

Revesses.cat és un projecte digital que vol formar al gran públic en el món de la sardana revessa. I ho vol fer tant per divulgar-la com per captar nous addictes a resoldre aquesta peculiar modalitat de la sardana. Per això es desenvolupa cada any un curs durant vuit o nou mesos a través de la pàgina electrònica Revesses.cat. Els continguts expliquen diversos fonaments teòrics i periòdicament hi ha un enigma musical revessaire nou a resoldre. Exhaurit el temps, es publiquen els resultats i l'explicació de com se'n treia l'entrellat. El curs descansa al juliol i a l'agost, però qualsevol persona s'hi pot inscriure en qualsevol moment de l'any, i és gratuït. Aquesta proposta educativa substitueix la idea inicial, desenvolupada durant uns anys, que es presentava com un campionat, amb la idea que així hi participaria més gent.

Al projecte hi col·laboren 2 assessors musicals: Joan Manuel Paños i Víctor Sallés. Però també hi estan implicats fins a 7 compositors que proporciones les seves composicions revessaires perquè Revesses.cat les converteixi en peces formatives pels alumnes. Els 7 autors que hi col·laboren són Alfred Abad, Lluís Alcalà, Dani Gasulla, Joan Lázaro, Josep Antoni López, Jordi Paulí i Carles Santigo.

Revesses.cat va guanyar el Premi Capital de la Sardana 2013 a la categoria d'Iniciatives Renovadores per aprofitar les noves tecnologies per organitzar un curs d'ensenyament de sardanes revesses telemàticament i l'organització d'un campionat per internet.

L'equip responsable de Revesses.cat són Roser Roca, Jordi Prats i Jordi Arbiol. Tots ells són revessaries de competició des de fa anys. El projecte compta amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya, la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i el Grup Sardanista Maig.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA