Sardalleida

Concurs individual de sardanes revesses a Cervera

Concurs individual de sardanes revesses a Cervera
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El concurs se celebrarà en l'Auditori del Carrer Major

El diumenge 9 de febrer l'Auditor del Carrer Major de Cervera acollirà la vint-i-unena edició del Concurs Individual de sardanes revesses de la capital de la Segarra.

A les nou del matí,  el reconegut revessaire i un dels impulsors de revesses.cat, en Joan Manuel Paños,  impartirà un curs per saber comptar i esbrinar el tiratge d'una sardana revessa. En aquesta ocasió el curs s'adaptarà al nivell dels assistents. Pautes i suggeriments per esbrinar el tiratge d'aquesta modalitat de sardana concebuda expressament pels autors per tal de complicar esbrinar el tiratge de la composició i la seva resolució. La inscripció en aquest curs és gratuïta. EL curs finalitzarà al voltant de les 11 del matí.

EL concurs s'iniciarà a 2/4 de 12 del matí i els participants podran realitzar la seva inscripció a partir de 2/4 d'11 del mateix diumenge.  Amb la cobla Tàrrega a la part musical, els concursants hauran d'esbrinar el tiratge de les vuit sardanes a concurs per tal d'aconseguir la millor puntuació i la victòria en el concurs.

Un cop finalitzat i després d'una breu pausa, la Cobla Tàrrega oferirà un petit concert de sardanes a totes i tots els assistents, amb la interpretació entre altres de la sardana "Llavor" del músic i compositor cerverí, Jordi Castellà.  Seguidament es procedirà al lliurament dels premis.

Revesses.cat és un curs en línia, gratuït i obert a tothom, el qual fomenta la participació i la introducció a la sardana revessa. Es desenvolupa al llarg de l'any amb una final presencial oberta a tothom. El curs, que arribarà a la seva novena edició aquest 2020,  és dur a terme en una Aula Virtual i compta amb l'assessorament  dels experts en aquesta modalitat de sardana com són en Joan Manuel Paños i en Víctor Sallés.

També comptem amb el suport dels compositors: Alfred Abad, Lluís Alcalà, Dani Gasulla, Joan Lázaro, Josep Antoni López, Jordi Paulí i Carles Santiago, que han posat a disposició del programa sardanes pròpies per ser transformades a revesses.