Sardalleida

Trobada de Capdansers de Colles Sardanistes

Trobada de Capdansers de Colles Sardanistes
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

El diumenge 26 de gener, a l'Amistat de Mollerussa, va tenir lloc una reunió de capdansers i representants de les colles sardanistes que participen en el Campionat de la Terra Ferma.

En la trobada, promoguda per l'Acstell i en la que també hi van participar representants del cos de jurats de concursos sardanistes, es van posar damunt la taula els principals temes de debat que regiran les bases del campionat en l'edició del 2020 que s'inicia el diumenge 23 de febrer amb el Concurs de Ponts.

Com a novetat principal, i per tal d'afavorir la participació de la majoria de les colles en tots els concursos, es va aprovar per majoria la incursió d'una parella no mixta per tal d'arribar a les 4 parelles, mínim per poder concursar, o a 5 o 6 parelles per tal d'evitar la penalització. Aquesta decisió també s'aplicarà en la categoria Juvenil.

Un punt a tractar també va ser el nombre de sardanes de punts lliures que es ballaran al llarg del concurs. Per unanimitat les colles van decidir reduir a tres les sardanes de punts lliures que es ballaran i alhora es repetiran alternadament en els concursos programats. Aquesta mesura es pren per afavorir a les colles més petites i alhora poder dedicar més temps d'assaig per les colles que participen en la final del Campionat de Punts Lliures d'àmbit català. També es va consensuar que els concursos de Linyola, Ivars d'Urgell i Verdú la sardana de punts lliures seria desconeguda per part de les colles.

La reunió va comptar amb la presència d'en Victor Geli coordinador de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya el qual va exposar els principals punts de les bases del campionat d'àmbit català i encoratjar a les colles lleidatanes a participar en els diferents concursos del Bàsic o Campionat de Catalunya.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA