Sardalleida

El talent jove marca el concurs individual de sardana revessa de Cervera

El talent jove marca el concurs individual de sardana revessa de Cervera
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

28 participants en el primer concurs d'aquesta modalitat sardanista de la temporada

Cervera va acollir una nova edició, i ja en són vint-i-una, del concurs individual de sardana revessa per aquesta anualitat 2020. El remodelat Auditori del carrer Major de la capital de la Segarra va ser l'escenari del concurs organitzat per la Colla Jovencells, amb el suport de la Paeria de Cervera, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i el programa Revesses.cat. En aquesta edició hi van participar 28 revessaires d'arreu del país distribuïts en les quatre categories. El concurs va comptar amb la participació de l'expert sardanista Joan Manuel Paños i de la Cobla Tàrrega en la part musical.

Ivet Atsarà de Terrassa, en categoria Infantil, Berta Pedrós de Cervera en Juvenil, Carles Vall de Tàrrega en Veterans i Lluís Caralt de Sant Vicenç del Horts en Grans van ser els guanyadors d'aquest primer concurs del campionat.

A banda del tradicional desenvolupament d'un concurs d'aquestes característiques, el concurs de Cervera va destacar per la important presència de gent molt jove participant en diferents àmbits del concurs.

Colla Jovencells

Un clar exemple va ser l'excel·lent organització per part de la Colla Jovencells de Cervera. Noies i nois molt joves que van desenvolupar de forma magistral tot l'esdeveniment. Puntuals, organitzats, cadascú al seu lloc, tothom responsable de la seva tasca, tota una lliçó d'organització. Un fantàstic grup que, sota la batuta d'en Joan Castellà, està demostrant que el jovent sardanista està preparat per assumir el relleu generacional i que demanen pas per poder-ho demostrar.

Lluís Caralt de Sant Vicenç dels Horts