Sardalleida

Ponts celebra el 46è concurs de colles sardanistes

Ponts celebra el 46è concurs de colles sardanistes
Autoria imatge: Josep Blasi

La Plaça Planell s'omple un any més de color i música de cobla

La vila de Ponts va celebrar el passat diumenge 23 de febrer una nova edició del Concurs de colles Sardanistes que en aquest any arriba a la 46a edició.

En el concurs hi van participar un total de set colles sardanistes imposant-se en categoria Gran la colla "Dolç Infern" de Lleida. En les altres categories no hi va haver lluita pels punts perquè només hi van participar una colla en categoria juvenil i infantil.

Un matí solejat va propiciar que la Plaça Planell concentrés un gran nombre de públic, el qual va gaudir de l'alt nivell sardanista de les colles de competició que hi participaven.  Com és habitual, al ritme de les sardanes interpretades per la Cobla Costa Brava, les colles van ballar dues sardanes en la modalitat de Lluïment, una en Punts Lliures i van esforçar-se per esbrinar el tiratge i el repartiment de la sardana revessa.

El concurs de Ponts és dels més antics de la demarcació de Lleida, celebrant-se des de la creació del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma coincidint amb la creació de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) que celebra el seu 46è aniversari aquest any 2020.

Ponts també s'afegirà aquest any a l'agenda d'Aplecs de la Sardana, ja que organitzarà la primera trobada sardanista en aquest format pel dia 22 d'agost.

El concurs va comptar amb la presència de l'alcalde de la població, Josep Tàpies, el qual va adreçar unes paraules d'agraïment als assistents, i de altres autoritats locals.

EL concurs s'emmarca en la tradicional festa de Lo Ranxo de Ponts i és organitzat per la colla sardanista Fonts de Valldans amb el suport de l'Ajuntament de Ponts. 0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA