Sardalleida

Relleu en la junta de la colla sardanista Brut Natura

Relleu en la junta de la colla sardanista Brut Natura
Autoria imatge: Brut Natura

Joana Arrufat deixa la presidència després de vint-i-un anys al capdavant

En l'última assemblea de la colla sardanista de competició "Brut Natura" de les Borges Blanques, que va tenir lloc el passat 19 de febrer, els integrants de l'entitat, van apostar per un canvi i renovació dels càrrecs de la junta de la colla. Andreu Rodríguez continua com a capdanser de "Brut Natura", i també serà el nou president de l'entitat en substitució de Joana Arrufat què ostentà el càrrec des de la constitució de la colla sardanista ara fa vint-i-un anys.

Acompanyaran a Andreu Rodríguez en la junta de la colla, Ramona Farré, la qual  repeteix en el càrrec de secretaria, M. Iberia Pelegrí que revalida el càrrec de tresorera i entren a la junta com a vicepresidenta Elisa Rebull, i els vocals Magda Benet, M. Carme Benet i Josep M. Morlans.

Segons el nou president, la colla continuarà treballant per representar a la ciutat de les Borges Blanques en els diferents concursos del Campionat de la Territorial de Lleida, per promocionar mantenir viu l'esperit sardanista i per col·laborar amb altres entitats i institucions en àmbits de la cultura i les tradicions.

Rodríguez aprofita per fer una crida a sardanistes i no sardanistes a participar de la sardana, a integrar-se en la colla i ampliar la família sardanista a la capital de les Garrigues.

La colla sardanista  Brut Natura es va fundar el 27 de juny de 1998 amb la participació d'11 sardanistes, xifra que ha oscil·lat al llarg dels vint-i-un anys d'història consolidant-se en els 19 integrants actuals els darrers anys. 

La colla es reuneix cada dimecres per l'assaig setmanal en el qual, a banda de practicar la sardana de lluïment, també dediquen un temps a la modalitat de Punts Lliures, creant i assajant nous passos que incorporaran a la sardana en el moment d'executar-la. Cal puntualitzar que "Brut Natura" és una de les poques colles que s'atreveixen amb aquesta modalitat d'execució de la sardana, la qual requereix molta coordinació entre els dansaires.

La colla Brut Natura va ser distingida l'any 2012 amb el premi  "Borgencs de l'Any" el qual s'atorga a Les Borges Blanques, per iniciativa de l'ajuntament, a l'entitat o persona que ha destacat durant l'any anterior.

La nova junta vol agrair a l'anterior junta i a la Joana Arrufat tots els anys dedicats a la colla, al treball de promoció i ensenyament de la sardana. Un treball que ha  consolidat a la colla sardanista com una de les veteranes i amb més continuïtat de la demarcació de Lleida. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA