Sardalleida

Suspesa l'activitat Sardanista

Suspesa l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La crisi del coronavirus obliga a suspendre els actes sardanistes

El moment de crisi sanitària que viu el país per la propagació del Covid-19 ha obligat a prendre tot un seguit de mesures per pal·liar al màxim el risc de contagi entre la població i com no, també en el món sardanista.

La majoria d'entitats i agrupacions, amb gran sentit de la responsabilitat, ja havien suspès o ajornat la seva activitat abans dels decrets publicats tant pel Govern de la Generalitat com pel Govern Central. La suspensió de tota activitat sardanista es prolongarà fins al 30 de març, essent possible la seva ampliació depenent de les circumstàncies sanitaris en aquella data.

En la demarcació de Lleida, les activitats amb més afectació són les relacionades amb el programa d'ensenyament de la sardana del Saltem i Ballem. Els tallers del programa que havien començat en diferents centres escolars s'han suspès i s'estudiaran noves dates en quant tornin a obrir els centres escolars. A hores d'ara, es mantenen les dates del 25 d'abril per la Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem que se celebrarà a Vilanova de Bellpuig i la Trobada de Sardanistes Adults en la vila d'Alpicat el pròxim 21 de juny.

En altres àmbits sardanistes, la incidència ha estat escassa gràcies a la poca activitat que tradicionalment té lloc en aquests primers mesos de l'any. Segons com es desenvolupi l'epidèmia i les noves mesures que dictin les autoritats sanitàries el mes d'abril potser un degoteig d'anul·lacions. L'anul·lació d'activitats ha afectat als cursos d'ensenyament de la sardana que s'organitzen en molts pobles de la nostra província. Aquests primers mesos de l'any és una època en la qual s'intensifiquen els cursos d'ensenyament de la sardana perquè és una activitat que es pot portar a terme en un local tancat i amb l'arribada del bon temps, els alumnes podran posar en pràctica tot el que han après en el gran nombre de ballades, aplecs i altres activitats sardanistes que es programen al llarg del territori.

Ajornats els actes de Proclamació de Sant Feliu de Guíxols Capital de la Sardana 2020

Sant Feliu de Guíxols agafa el relleu a Perpinyà com a Capital de la Sardana 2020. Malauradament, els actes de proclamació que havien de tenir lloc a partir de les 11 del matí del dissabte 21 de març al Teatre Auditori Narcís Masferrer i els actes complementaris a la proclamació queden ajornant fins a nova data que es comunicarà amb antelació. Sant Feliu de Guíxols serà la vuitena ciutat en ostentar el títol de  Capital de la Sardana. Aquest nou format s'inicià l'any 2013 Arenys de Munt i seguiren Barcelona 2014, Calella 2015, Mollerussa 2016, Figueres 2017, Montblanc 2018, Perpinyà 2019 i tornarà a la demacració de Lleida amb la proclamació de Balaguer Capital de la Sardana 2021.

Canvis en el concurs de la Sardana de l'Any

Continuen les eliminatòries del concurs de la Sardana de l'Any previstes pel passat cap de setmana del 14 i 15 de març i per aquest del 21 i 22 de març. Se suprimeixen les votacions telefòniques i només es mantenen les realitzades via telemàtica directament en la pàgina del concurs o directament les registrades en les emissores col·laboradores.

Suspesa la reunió d'organitzadors d'aplecs sardanistes

La Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes va posposar la reunió prevista pel dissabte 14 de març a Alguaire amb els organitzadors d'aplecs de la Sardana de la demarcació de Lleida.

En la reunió s'havien de tractar temes candents com el relleu generacional, la comunicació i altres d'organitzatius i legals que afecten les entitats amb aplecs programats en la seva agenda. La reunió es convocarà en noves dates i s'avisarà entitats i agrupacions amb antelació.

Tancament de l'oficina de la Federació

L'atenció presencial que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida dispensa diàriament en l'oficina situada a l'Avinguda del Canal, edifici Sant Jordi de Mollerussa ha quedat suspesa i s'atendrà via telefònica al número 973 711 975 i per correu electrònic a federacio@sardalleida.cat per temes generals, i per motius d'agenda en el correu comunicacio@sardalleida.cat. L'oficina romandrà tancada des de dilluns 16 de març fins al dilluns 30 de març (o nou avís, mentre duri la present emergència sanitària). 

També l'oficina central de la Confederació Sardanista de Catalunya ha suspès l'atenció presencial i atendrà via telefònica i per correu electrònic fins a 30 de març.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA