Sardalleida

Suspesa la Trobada Intercomarcal del Saltem i Ballem

Suspesa la Trobada Intercomarcal del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Josep Blasi

La Federació espera un degoteig de cancel·lacions en els pròxims dies

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha suspès la Trobada Intercomarcal del Saltem i Ballem prevista pel 25 d'abril a Vilanova de Bellpuig. La suspensió i tancament dels centres escolars va comportar també la cancel·lació de tot el programa d'ensenyament de la sardana en els centres escolars que participaven del Saltem i Ballem 2020. 

L'Ajuntament de Vilanova i l'Agrupació Sardanista, amb el suport de l'Escola Marinada i l'AMPA del centre havien elaborat un interessant i innovador programa per tal de celebrar la 30a edició de la Trobada Sardanista.

Mollerussa suspèn la ballada de Diumenge de Rams

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa ha comunicat la cancel·lació de la ballada de sardanes prevista pel pròxim diumenge 5 d'abril, coincidint amb la festivitat de Diumenge de Rams. Des de l'entitat han volgut esperar comunicar la decisió al fet que l'allargament del confinament decretat pel govern fins al dia 11 del mes d'abril fos oficial, fent inviable la ballada.

L'Agrupació està pendent de l'evolució de l'epidèmia i de les notícies que cada dia van emetent els diferents governs, Generalitat i Govern central, per saber com afectaran l'agenda sardanista mollerussenca en aquest mes d'abril, el qual és un dels que registra més activitat en la Capital del Pla d'Urgell.

Recordem que, a banda de la ballada de Diumenge de Rams, també estava previst dur a terme la 5a Trobada Sardanista Escolar dels cursos d'ensenyament del Saltem i Ballem el pròxim 16 d'abril, el concurs de colles sardanistes el diumenge 19 d'abril i la ballada en commemoració de la Mare de Déu de Montserrat en el dilluns 27 d'abril.  

L'entitat tampoc pot assegura poder organitzar l'Aplec de la Sardana previst pel 26 de maig. Totes les alteracions en l'agenda sardanista de Mollerussa es comunicaran de forma puntual en quant es produeixin.

L'Aplec de Preixana 

Segons informacions rebudes en el departament de comunicació de la Federació Sardanista de Lleida i a falta de la confirmació oficial, el 50è Aplec de la Sardana de Preixana que, tradicionalment se celebra el dilluns de Pasqua en l'ermita de Montalbà, també serà suspès.

L'Aplec, que aquest any arribava a la 50a edició estava programat pel dilluns 13 d'abril en horari de matí i tarda i comptava amb la Bellpuig Cobla en la part musical.

Les xarxes, punt de trobada

Sens dubte les xarxes socials s'han convertit en un punt de trobada i intercanvi d'informació. Constatem la difusió de les notícies publicades pels diaris de la nostra demarcació en les seves capçaleres digitals. Notícies que ens toquen de molt a prop i que són seguides amb gran interès pels sardanistes que les comenten en els seus perfils a les xarxes socials. 

També han proliferat nombres activitats, jocs, passatemps i vídeos de suport per tal de fer front al tedi del confinament. Així, la Confederació Sardanista de Catalunya ha  publicat propostes participatives que han intentat fer moure als sardanistes. Una imatge amb una etiqueta, endevinar el nom d'un compositor amb unes breus pistes i recordar que continua el concurs de la Sardana de l'Any en són una mostra.

Les colles sardanistes d'arreu del país, via Instagram han publicat imatges en les quals citaven a altres colles i els posaven el repte de seguir el joc. L'Agrupació de Mollerussa i la Colla Somnis del Pla han enregistrat i publicat un vídeo de reconeixement per a totes aquelles persones que treballen en primera línia de la pandèmia i recordant el missatge #quedatacasa. L'Agrupació també ha publicat una votació per escollir les sardanes que conformaran el repertori de l'Aplec. Amb aquesta iniciativa pretén que siguin els mateixos sardanistes que escullin les sardanes entre les proposades.

La Unió de Colles Sardanistes de Catalunya també llança un concurs en línia amb el nom de la "Sardana Incògnita". Es tracta d'endevinar el nom de la sardana, l'autor i el tiratge. Cada dilluns, dimecres i divendres es publicarà a les cinc de la tarda i tindrà una vigència d'un dia. 

Ajornat el Campionat de Catalunya 2020 de sardana esportiva

La Unió de Colles Sardanistes de Catalunya ha anunciat que el Campionat de Catalunya de sardana esportiva 2020 s'ajorna fins al mes de juny. Aquesta decisió està motivada, per l'afectació del Covid-19, que impedeix l'organització d'esdeveniments, entre ells, els concursos de sardana esportiva.

D'aquesta manera els concursos de colles d'abril i maig que havien de ser vàlids pel Campionat de Catalunya han perdut aquesta característica. Així, Canet de Mar, Sabadell, Perpinyà i Constantí, almenys en les dates inicialment anunciades, es veuen afectats. Cal veure si es programen en una altra data i segueixen sent vàlids per al Campionat de Catalunya, o aquestes cites s'anul·len definitivament.

Precisament, el passat diumenge 15 de març la UCS havia de presentar el calendari oficial de concursos de Campionat d'enguany i explicar la modificació del sistema prevista per a aquesta temporada. Però el confinament de la població va obligar a cancel·lar l'esdeveniment i es va remetre la informació a les colles.

Des del departament de comunicació de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida fem una crida a compartir les notícies publicades per la premsa oficial, mitjans de comunicació escrits o audiovisuals, els quals són els professionals de la comunicació i  treballen de forma veraç i contrastada per tal de poder compartir amb la resta de sardanistes  una informació puntual i real.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA