Sardalleida

El concurs de la Sardana de l'any entra en la fase de Semifinals

El concurs de la Sardana de l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El divendres 3 d'abril és va fer el sorteig dels diferents grups

Segon informació facilitada per la Confederació Sardanista de Catalunya,  el passat divendres 3 d'abril es va celebrar, en directe, a través d'un Facebook Live per causa de la Covid-19, el sorteig de les Semifinals del concurs 'La Sardana de l'Any'. D'aquesta manera s'ha determinat els enfrontaments de les Semifinals, amb 4 composicions a cadascuna.

Així, a la 1a Semifinal s'hi han emparellat "Anhels de joventut", de Jordi Teixidó; "Jardins de la torreta", d'Amadeu Escoda; "Entre el mar i la muntanya", d'Antoni Mas i "Estímul cardedeuenc", de Joan Lázaro. Aquesta Semifinal es podrà votar el cap de setmana del 18 i 19 d'abril. La 2a integra, segons el sorteig, les sardanes "Colla Gatzara", de Jordi Paulí; "Present serà present", de Conrad Rafart; "Gresca, tabola i ball de rams", de Jordi León i "2019 A l'ombra del Castellet", de David Pigassou. La seva interpretació serà el 25 i 26 d'abril. La 3a Semifinal enfrontarà "Del Penedès al món!", d'Eduard Sendra; "El castell de Gurb", de Carles Santiago; "Reconeixement", de Carles Llopart i "La joia d'una mare", de Marcel Artiaga. La seva votació serà el 2 i 3 de maig. I finalment, la 4a Semifinal la integren les composicions "La tortada de Banyoles", de Josep Coll; "Un espai pel 90è", de Jordi Vilaró; "25 anys màgics", de Lluís Alcalà i "La bassa gran", de Dani Gasulla. El cap de setmana per votar-les serà el del 9 i 10 de maig.

El procediment per seguir-les i votar-les continuarà sent l'actual del confinament: o a través de la pàgina del concurs o a través dels mitjans que les emetin. La pandèmia i el confinament també ha obligat a cancel·lar la interpretació en directe d'aquestes Semifinals a alguns Aplecs, que s'han ajornat per la malaltia. Les guanyadores de cada Semifinal "juntament amb les 4 no guanyadores que hagin obtingut el millor percentatge de vots respecte la guanyadora de la seva Semifinal, passaran a la Final".

Com que també hi poden haver empats, si són entre les sardanes guanyadores, les 2 o més sardanes empatades "passaran directament a la Final en detriment de les últimes classificades per percentatge". Si és un empat a la classificació de millors percentatges, "si l'empat es produeix per a determinar l'últim lloc de les sardanes que passen a la Final, hi anirà la que hagués tingut un millor percentatge a les eliminatòries i en cas que totes fossin guanyadores, la que hagués obtingut més vots".

Les circumstàncies han fent substituir el sorteig previst en directe a la Casa de la Sardana per aquesta transmissió. Ha sigut la 1a vegada que la Confederació Sardanista de Catalunya ha emès en directe un esdeveniment. La sessió ha comptat amb més de 40 espectadors i diversos comentaris.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA