Sardalleida

"Sardanes de Ponent" nou podcast sardanista

"Sardanes de Ponent" nou podcast sardanista
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Canal que recull les sardanes de les terres de Lleida

"Sardanes de Ponent" és el nou podcast creat pel departament de comunicació de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida per tal de concentrar en un sol espai totes les sardanes de les Terres de Ponent.

EL canal pretén ser com un calaix musical amb totes les sardanes dedicades a persones, indrets i institucions de la demarcació de Lleida. Un arxiu de fàcil consulta per gaudir de moltes composicions, en part desconegudes, i poc programades de casa nostra. 

A tres setmanes de l'inici del canal, creat en la plataforma Ivoox,  ja són més de 75 les sardanes que configuren la llista a l'espera que el nombre vagi augmentat setmana a setmana. Des de la Federació es va fer una crida a les agrupacions i entitats sardanistes de la demarcació perquè comuniquessin les sardanes dedicades per incorporar-les al canal. 

Entre les sardanes del canal destaca com la més antiga, de moment, "Cor de Catalunya" del compositor J. Mas i Mata, estrenada a Tremp el 8 de desembre de 1930 i recollida en el CD de la Jovenívola d'Agramunt "Sardanes de Tremp". I com a més noves, el canal recull tres composicions estrenades l'any 2019; "Al cor del Finet la sardana és el batec", d'en Jeroni Velasco; "1987" d'en Gerard Pastor i "Virgínia" d'en Martí de Joan.

Els àudios enviats han d'estar correctament ressenyats, amb el nom  de la sardana, el compositor, la data i el lloc d'estrena, a qui està dedicada i la cobla que interpreta la peça musical. 

La Federació convida a totes i tots els sardanistes a fer-se seguidors del Podcast "Sardanes de Ponent". Segurament que descobriran gran quantitat de sardanes i alhora les podran gaudir directament des del telèfon mòbil en qualsevol lloc i a qualsevol hora.

Enllaç a Sardanes de Ponent: Clica
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA