Sardalleida

Renovació en la direcció de l'agrupació de Les Borges Blanques

Renovació en la direcció de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Les Borges Blanques

Marta Urgell és la nova presidenta

El passat mes de febrer va tenir lloc l'assemblea ordinària de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques amb l'elecció dels membres de la nova junta, la qual dona el relleu a l'actual presidida per Emili Esteller.

L'inici de l'alerta sanitària arran de la pandèmia de la Covid-19 va deixar en un impàs i sense marge de maniobra a la nova junta, la qual no s'ha pogut reunir fins al passat 25 de maig per primera vegada i constituir-se formalment com la nova direcció de l'entitat sardanista de Les Borges Blanques.

L'actual junta queda constituïda per Marta Urgell com a presidenta, Andreu Rodríguez com a vicepresident, Jordi Arnau Espuga com a secretari, Anna M. Canas com a tresorera i Josep M. Bellmunt, Annabel Vidal, Elisa Rebull, Montse Esteller i Rosa M. Giné com a vocals. De l'antiga junta només continua Montse Esteller i quatre membres, inclosa la presidenta, també formen part de la Colla Brut Natura, fet que garanteix el treball conjunt de les dues entitats sardanistes.

La nova junta es marca com a objectius inicials, un cop superat l'estat d'alarma i recuperada la normalitat, el manteniment  de l'actual agenda sardanista, potenciar el sardanisme entre la població per tal de captar nous socis i sòcies i la creació de noves activitats i trobades que esperen que siguin una realitat en un temps molt pròxim.

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques es va fundar l'any 1993 i en l'actualitat compta amb 130 socis i sòcies. Emili Esteller ha estat el sardanista que ha format part de la junta de l'agrupació des del seu inici, com a tresorer i com a president al llarg de setze anys en dues etapes fins a l'actualitat.

La manca de relleu va portar a l'antiga junta paltejar-se dissoldre l'agrupació amb el consegüent cessament de l'activitat sardanista en la capital de les Garrigues. Després d'uns anys en la corda fluixa, finalment s'ha aconseguit tan esperat relleu i la continuïtat de l'Agrupació.

L'agenda d'activitats sardanistes de les Borges Blanques és una de les més completes de la demarcació de Lleida, amb activitats consolidades i esperades per un gran nombre de sardanistes d'arreu del territori. L'Aplec de la Sardana, que se celebra el primer cap de setmana del mes d'agost, amb més de tres-cents participants és una de les trobades més nombroses del territori. 

El Sardanadal, ballada de sardanes, concert i ball de nit programat per les vigílies de les festes nadalenques s'ha convertit en punt de trobada de referència sardanista en  una època de l'any en la que aquestes activitats escassegen en el calendari.

El Concurs de Colles Sardanistes que arriba a la 43a edició, programat pel 6 de setembre, les ballades a l'estiu i altres activitats conformen el gruix de l'agenda de l'Agrupació Sardanista de Les Borges Blanques.

El nou correu de contacte de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques és: borgessardanista@gmail.com
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA