Sardalleida

Cinquanta anys de sardanes a Torres de Segre.

Cinquanta anys de sardanes a Torres de Segre.
Autoria imatge: Escola Sardanista de Torres de Segre

Una exposició recollia la trajectòria sardanista de la població

Ballades, concerts, aplecs, colles sardanistes i cursos d'ensenyament de la sardana conformen el gran bagatge sardanista de Torres de Segre. Una trajectòria que els sardanistes de la localitat volien celebrar, tal com es mereix la important efemèride, amb tot un seguit d'activitats que la pandèmia provocada per la Covid-19 ha deixat, de moment, en el rebost.

Cinquanta anys de sardanes que va iniciar la colla sardanista Asumpta, formada pel jovent de la població.  En aquests primers anys es van organitzar dos aplecs de la sardana, en els quals, sardanistes de la població com Manel Portero, Juan Florensa, Àngel Ges, Tere Comelles i Josefina Puigvecino van ensenyar a ballar sardanes a més de 150 persones.

Entre els anys 1966 i 1970 es van dur a terme cursos d'ensenyament  de la sardana en el col·legi de la població. Aquests cursos van permetre la participació de fins a quatre colles, del centre educatiu de Torres de Segre, en les trobades intercomarcals de Borges Blanques, Corbins, Alcarràs i en la mateixa població. Les sardanes també han estat presents en les dues festes majors del municipi. 

Aquest any també se celebra els 10 anys de l'Agrupació Escola Sardanista Torres de Segre, entitat molt dinàmica que a banda dels cursos de sardanes han recuperat l'Aplec de la Sardana de Torres de Segre i han estat la seu de la Trobada de Sardanistes Adults l'any 2018 entre altres.

Alguns dels sardanistes més veterans de la població havien format part de la colla sardanista Ferma de Ponent, colla que va cessar l'activitat sardanista l'any 2018.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA