Sardalleida

Primer concert de sardanes post Covid a les Borges Blanques

Primer concert de sardanes post Covid a les Borges Blanques
Autoria imatge: Josep Blasi

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques dona el tret de sortida, a la nova normalitat sardanista post pandèmia sanitària provocada per la Covid-19, amb l'organització d'un concert de música per a cobla pel diumenge 21 de juny a les 8 de la tarda.

El concert se celebrarà en el pati del col·legi públic Joan XXIII de la capital de les Garrigues a càrrec de la Cobla Maricel de Sitges i És la primera activitat d'àmbit sardanista que se celebrarà a la demarcació de Lleida.

Des de l'Agrupació expliquen que és necessari tornar a recuperar l'activitat sardanista després de molts dies d'aturada. El concert, que compta amb el suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques, se celebra coincidint amb el Dia Universal de la Sardana. 

L'Agrupació remarca que en l'organització del concert s'aplicaran les mesures dictades pels diferents departaments amb relació a la seguretat en aquest tipus d'esdeveniments. Així les cadires es posaran a dos metres de distància, disposaran de gel hidroalcohòlic pels assistents i l'obligatorietat d'entrar amb mascareta. També s'habilitaran diferents punts d'entrada i sortida, i quant al control d'aforament limitat a 400 persones, els assistents s'hauran d'inscriure prèviament via correu electrònic i a través de les xarxes socials de l'Agrupació.  L'entrada és gratuïta.

La Cobla Maricel interpretarà sardanes d'autors com Francesc Cassú, Josep Serra o Josep Blanch entre altres. També interpretaran la sardana "Cantant a l'amor" del compositor Josep Vicens "Avi Xaxu" sardana escollida per la Confederació Sardanista de Catalunya com peça unitària del Dia Universal de la Sardana. Recordem que aquest any se celebra el 150è aniversari del naixement del compositor.

Des de la Confederació s'invita a les agrupacions i entitats sardanistes a programa la sardana en les activitats que es programin en aquesta diada per convertir l'efemèride en un veritable dia commemoratiu de la sardana.

La nova junta de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques manifesta la seva il·lusió per poder celebrar aquesta primera activitat i espera que sigui l'inici la represa de l'agenda de l'activitat sardanista a la demarcació de Lleida.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA