Sardalleida

Concert a Rosselló per celebrar l'Aplec de la Sardana

Concert a Rosselló per celebrar l
Autoria imatge: Ajuntament de Rosselló

Un aplec pensat per mantenir l'activitat sardanista


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rosselló organitza pel dissabte 4 de juliol una nova edició de l'Aplec de la Sardana adaptat en aquesta ocasió a un format audició per complir amb les normes dictades per les autoritats sanitàries en aquesta fase del desconfinament de la pandèmia provocada per la Covid-19.

L'Aplec-Concert se celebrarà a partir de les 8 del vespre en l'Avinguda Guillem de Rosselló amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt, la qual ha confeccionat un programa musical amb sardanes i balls vuitcentistes. El concert, per tal complir amb la normativa, tindrà un aforament limitat, respectarà la distància social i prendrà totes les mesures sanitàries obligatòries en aquests tipus d'esdeveniments. 

Per poder accedir al recinte del concert, s'haurà de fer una prèvia reserva de cadira a través de les xarxes socials i altres mecanismes que implanti l'organització. El preu de la reserva és de 2€ i inclou un tall de coca, xocolata i un tiquet pel sorteig. La data màxima per la reserva és el dilluns 29 de juny i la recollida dels tiquets pel dia de l'aplec serà el dimarts 30 de juny de les 5 a les 7 de la tarda o el dijous 2 de juliol de les 10 del matí a la una del migdia en la segona planta de l'ajuntament de Rosselló.

El programa, dividit en dues parts, aprofitarà el descans per sortejar lots de productes entre els assistents gràcies a la col·laboració del comerç local.

La iniciativa d'organitzar l'activitat sardanista, és una clara aposta del consistori de Rosselló per reactivar la cultura, després de l'obligada aturada de més de tres mesos. 

Cinquè aniversari de la Colla Purpurina

El setembre de 2015 un grup de nenes de la localitat es va marcar el repte d'aprendre a ballar sardanes. Cap de les nenes integrant del grup havia ballat mai una sardana, per tant el repte era molt més gran, ja que es volien presentar davant els veïns de Rosselló el mes de juliol, en l'aplec de la sardana de la localitat.

Aquest primer any va ser molt intens per les integrants del grup, perquè a banda d'aprendre a ballar sardanes, també van escollir el nom de la colla, el vestit que els identifica, confeccionat per les mares de les nenes, el logotip i les mascotes, la Purpu i la Purpurina, que les acompanyen sempre en les diferents actuacions de la colla. 

 La colla Purpurina està formada per nenes de 4 a 15 anys i, malgrat la diferència d'edat, han creat un gran equip. La colla es troba cada setmana per compartir una estona, on juguen, celebren aniversaris (sants, bones notícies i tot el que convingui), ballen punts lliures, fan galops, s'inventen punts nous i sobretot gaudeixen d'una estona alhora que consoliden el grup.

La colla es caracteritza per l'interès a participar en els actes de la població i en totes les ballades sardanistes possibles.  A descartar que la colla va ser l'encarregada d'hissar la senyera l'any passat en els actes de la Diada de Catalunya.

Altres colles sardanistes que van representar a la població amb anterioritat a la colla Purpurina van ser la colla Orgull Català, Ginesta i Roselles, 1a volada i 2a volada.